Ημερολόγιο Ενεργειών της Εκπαιδευτικής Δράσης “Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω”

0
219

Ξεκίνησε η εκπαιδευτική δράση “Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω” που εκπονείται από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Το πρώτο σκέλος της δράσης περιλαμβάνει διαδραστικές παρουσιάσεις στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου Αιγιαλείας σε θέματα όπως η πρόληψη, η επανάχρηση, η ανακύκλωση αλλά και  η πλαστική σακούλα. Η δράση θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα περιλαμβάνει και άλλα δύο σκέλη: εικαστικό διαγωνισμό με θέμα την ανακύκλωση και διαγωνισμό ανακύκλωσης με συμμετοχή συγκεκριμένων τμημάτων από τα δημοτικά σχολεία του δήμου Αιγιαλείας.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου είχαν καίρια ερωτήματα για τα οφέλη της ανακύκλωσης αλλά και τις συνέπειες των αποβλήτων στους οργανισμούς.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Η δράση συνεχίζεται και σήμερα, σειρά είχε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Ο “Μπλέκας” ενημερώνει τα παιδιά για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Η Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη έδωσαν το παρόν!

 

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Σήμερα το πρωί πραγματοποίηθηκε ενημέρωση στους μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου Αιγίου που έμαθαν πολλά καινούργια πράγματα!

 

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Σειρά για ενημέρωση έχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και οι τάξεις Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’!

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

Η ενημέρωση συνεχίζει στο 2ο δημοτικό Σχολείο Αιγίου και σειρά έχουν η Γ΄και Δ’ που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ωφέλη της ανακύκλωσης!

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

“Ποδαρικό” στη δράση έκανε το 2ο δημοτικό Σχολείο Αιγίου και η ενημέρωση ξεκίνησε από την Ε’ και ΣΤ’ τάξη.

 

LEAVE A REPLY

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας