«Με 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ έρχεται «Η Μορφή του Νερού» ενώ συνεχίζουν οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση», από την Πέμπτη 1 Μαρτίου στον Απόλλωνα»

1822

Η νέα ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Η μορφή του Νερού», με 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ έρχεται από την Πέμπτη 1 Μαρτίου στον «Απόλλωνα». Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση».

«Η μορφή του Νερού»: Εγκλωβισμένη σε μια μοναχική, μονότονη ζωή, η Ελάιζα (η υποψήφια για Όσκαρ Σάλι Χόκινς) εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφαλείας. Η ζωή της αλλάζει δραματικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα (η βραβευμένη με Όσκαρ Οκτάβια Σπένσερ), ανακαλύπτουν μία αυστηρά απόρρητη κυβερνητική υπόθεση: ένα αμφίβιο πλάσμα (Νταγκ Τζόουνς) που είναι καταδικασμένο να μείνει φυλακισμένο στις εγκαταστάσεις ώσπου να αρχίσουν τα πειράματα πάνω του. Η Ελάιζα θα νιώσει έναν ισχυρό δεσμό με το αλλόκοτο πλάσμα και θα αποφασίσει να το σώσει, ενάντια στις προσπάθειες του αδίστακτου πράκτορα Στρίκλαντ (ο υποψήφιος για Όσκαρ Μάικλ Σάνον), σε μια υπέροχη ιστορία αγάπης που εξερευνά τις φαντασιώσεις που δημιουργούμε, τα μυστήρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα τερατουργήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Πληροφορίες: Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ηθοποιοί: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οκτάβια Σπένσερ

Διάρκεια: 123 λεπτά

«Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση»: Η ιστορία που ξετρέλανε αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό ολοκληρώνεται με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης…. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους.

Πληροφορίες: Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φόλεϊ, Ηθοποιοί: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον

Διάρκεια: 94 λεπτά

Πρόγραμμα προβολών – Πέμπτη 1/3 έως Τετάρτη 7/3:
•   «Η μορφή του Νερού»  19:00 – είσοδος 5 ευρώ, Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Μαρτίου θα προβάλλεται και στις 21:30.

  • «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση» 21:30 – είσοδος 5 ευρώ, θα προβάλλεται έως την Κυριακή 4 Μαρτίου.
  • *Τη Δευτέρα 5/3 το πρόγραμμα λόγω κινηματογραφικής λέσχης διαμορφώνεται ως εξής:
    • «Η Μορφή του Νερού» 19:00
    • Κινηματογραφική Λέσχη – «Δολοφονικά Αμαξίδια» : 21:30 (είσοδος για μέλη δωρεάν, μη μέλη 4 & 3 ευρώ)