«Το Κόκκινο Σπουργίτι» με την Τζένιφερ Λόρενς και «Ο Θάνατος του Στάλιν», από την Πέμπτη 22 Μαρτίου στον «Απόλλωνα».

1529

Δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ταινίες έχει στο πρόγραμμά του ο «Απόλλωνας» από την Πέμπτη 22 Μαρτίου. «Το Κόκκινο Σπουργίτι» με την Τζένιφερ Λόρενς – ένα κατασκοπευτικό θρίλερ και η μαύρη κωμωδία «Ο Θάνατος του Στάλιν».

« Το Κόκκινο Σπουργίτι »

Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια. Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία. Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Διάρκεια: 141 Λεπτά, Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς

Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έτζερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη –Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ

«Ο Θανάτος του Στάλιν»

Τη νύχτα της 2ης Μαρτίου του 1953 ένας άντρας πεθαίνει. Ένα τρομερό εγκεφαλικό επεισόδιο κάνει όλο του το σώμα να καταρρεύσει. Το όνομά του είναι Ιωσήφ Στάλιν – δικτάτορας, τύραννος και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ.

«Ο Θάνατος του Στάλιν» είναι μια σάτιρα που αφορά στις μέρες πριν την κηδεία του Πατέρα ενός Έθνους. Είναι οι ημέρες που θα ρίξουν φως πάνω στην τρέλα και την έλλειψη ηθικών αξιών του ολοκληρωτισμού. Είναι οι ημέρες που θα βρουν τους άντρες που άλλοτε συνεργάζονταν με τον Στάλιν να παλεύουν προκειμένου να κληρονομήσουν την τεράστια δύναμη που είχε πάνω στο λαό.

Διάρκεια: 106 Λεπτά, Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι, Ηθοποιοί: Στιβ Μπουσέμι, Τζέφρι Τάμπορ, Πάντι Κόνσινταϊν, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Μάικλ Πάλιν, Τζέισον Άιζακς, Αντρέα Ράιζμποροου

Πρόγραμμα προβολών – Πέμπτη 22/3 έως Τετάρτη 28/3:

  • «Το Κόκκινο Σπουργίτι»:  19:00 – είσοδος 5 ευρώ
  • « Ο Θανάτος του Στάλιν »: 21:30 είσοδος 5 ευρώ

*Τη Δευτέρα 26/3 το πρόγραμμα λόγω κινηματογραφικής λέσχης διαμορφώνεται ως εξής:

  • «Το Κόκκινο Σπουργίτι»:  19:00
  • Κινηματογραφική Λέσχη – «Ασανσέρ για Δολοφόνους» : 21:30 (είσοδος για μέλη δωρεάν, μη μέλη 4 & 3 ευρώ)