Ξεκινάει η εκπαιδευτική δράση «Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω»

1587

Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στα θέματα της ανακύκλωσης και της μείωσης των απορριμμάτων ξεκινάει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Η δράση  «Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω» θα υλοποιηθεί στα δημοτικά σχολεία του δήμου Αιγιαλείας κατά το μήνα Φεβρουάριο έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα περιλαμβάνει τρείς επιμέρους δράσεις:

  1. Ενημερωτικές διαδραστικές παρουσιάσεις στα δημοτικά σχολεία του δήμου με θέμα την μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων καθώς και την προώθηση της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας.
  2. Διαγωνισμό ανακύκλωσης: Τμήματα τάξεων από επιλεγμένα σχολεία θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ανακύκλωσης. Μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας θα συγκεντρώνουν ανακυκλώσιμα υλικά και θα τα προσκομίζουν στο σχολείο με σακούλες πολλαπλών χρήσεων που θα τους διανεμηθούν. Ο εκπαιδευτικός θα συμπληρώνει σε ειδικό έντυπο φυλλάδιο που θα του έχει χορηγηθεί τις ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών.
  3. Εικαστικό διαγωνισμό με θέμα την ανακύκλωση με προαιρετική συμμετοχή από τα δημοτικά σχολεία. Τα 2 βραβευμένα συλλογικά έργα θα αποτελέσουν το αντικείμενο αφισών ή θα τυπωθούν σε τσάντα πολλαπλών χρήσεων που θα δημιουργηθούν και θα μοιραστούν στους μαθητές.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα απονεμηθούν  βραβεία και πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους μαθητές συμμετείχαν αλλά και διακρίθηκαν, ενώ θα μοιραστούν και οι επαναχρησιμοποιημένες τσάντες με τα διακριθέντα έργα των μαθητών τυπωμένα.

Πληροφορίες : 2691022250, 2610229249