«Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας νικήτρια στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» για τον θεσμό «Οινοξένεια»

1914

Μεγάλη διάκριση για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας που βραβεύτηκε στην ενότητα «Τέχνες – Πολιτισμός» ύστερα από διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Πρόσωπα της Χρονιάς», που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των βραβείων «Πρόσωπα της Χρονιάς» για 4η χρονιά. Ανάμεσα στις κατηγορίες βραβείων που περιλαμβάνουν πρόσωπα τα οποία καλύπτουν τομείς όπως ο αθλητισμός, οι επιστήμες – εκπαίδευση, διοίκηση – οικονομία και τιμής ένεκεν, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α βραβεύτηκε στην ενότητα «Τέχνες – Πολιτισμός»  για την διοργάνωση του θεσμού «Οινοξένεια».

Τα «Οινοξένεια» ξεκίνησαν το 2013 και αποτελούν ένα δημιουργικό παράδειγμα συνέργειας ανάμεσα σε φορείς αυτοδιοίκησης, οινοποιών, επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού. Πρόκειται για ένα θεσμό που με πρωταγωνιστές τους οινοποιούς της περιοχής, προάγει και προωθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αιγιάλειας  μέσω ενός ταξιδιού που ενώνει τον πολιτισμό με τη οινογνωσία και τη γαστρονομία.  Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε Αυγούστου ξεκινάει μια διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της περιοχής αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, όπως τη μοναδική φυσική ομορφιά της, την πλούσια αμπελοοινική παράδοση, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της.

Την επιτυχία του θεσμού που με μεθοδικά βήματα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολυεργαλείο προβολής της Αιγιάλειας μέσω της συνεχούς προσπάθειας του δικτύου οινοξένεια, από την αρχή του θεσμού έως σήμερα, ήρθε να επιβραβεύσει και το Αχαϊκό και όχι μόνο κοινό.

Κατά την απονομή του βραβείου όπου παρευρέθηκαν μέλη τους διοικητικού συμβουλίου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, οινοποιοί και συνεργάτες, η πρόεδρος της επιχείρησης Μαρία Τσουκαλά τόνισε τη σημασία που έχει ο θεσμός για την Αιγιάλεια και τις επιτυχημένες συνέργειες που  τον έχουν αναδείξει και απηύθυνε πρόσκληση σε όλους, να επισκεφθούν την περιοχή για να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όσους υποστήριξαν αυτή την υποψηφιότητα και στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» που την επέλεξε για να διεκδικήσει αυτή τη διάκριση.

Μετά  το τέλος της εκδήλωσης βράβευσης πραγματοποιήθηκε δεξίωση σε κατάστημα της παραλιακής ζώνης της Πάτρας όπου οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν εκλεκτούς οίνους από το δίκτυο των οινοποιών «Οινοξένεια» και έκλεισαν έτσι μια εξαιρετική βραδιά.