"Η Γυναίκα της Ζάκυθος": Η πρώτη μετά από αιώνες, θεατρική παράσταση στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας!

on . Posted in Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Μεγάλη μέρα για την Αιγιάλεια θα είναι το Σάββατο 28 Ιουνίου, καθώς μετά από αιώνες “σιωπής”, το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας θα φιλοξενήσει στο χώρο του τη θεατρική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη “Η Γυναίκα τση Ζάκυθος”, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου “Διάζωμα” που θα παρουσιαστεί σε 30 επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και τοπικούς φορείς. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ..

"Ξαναζωντανεύει" το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

on . Posted in Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, αναδεικνύει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου για 3η συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αιγιαλείας, τη ΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τον Φιλοπροοδευτικό & Εκπολιτιστικό Όμιλο Βλωβοκάς “Η Ομόνοια” και τον Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγών Βλωβοκάς “Ο Βράχος”, φέρνοντας πιο κοντά το κοινό με ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα της αρχαιότητας που σώζονται στην περιοχή.

Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας-Ένα σωζόμενο θαύμα της αρχαιότητας!

on . Posted in Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Ένας από τους κορυφαίους θεσμούς του Πολιτιστικού Καλοκαιριού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας είναι η ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, που ακολούθησε μια αφιερωματική μουσική εκδήλωση-συναυλία με την ανακατασκευασμένη ύδραυλη στην πλατεία Αιγών (Λαμπινού).

Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας: Ένα αριστούργημα αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής!

on . Posted in Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Σπάνια εμπειρία αποτέλεσε η επίσκεψη και ξενάγηση στο υπό αναστήλωση Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, που βρίσκεται λίγο μετά τις Αιγές (Λαμπινού) της Δ.Ε. Αιγείρας. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την ΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τον Φιλοπροοδευτικό & Εκπολιτιστικό Όμιλο Βλωβοκάς “Η Ομόνοια” και τον Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγών Βλωβοκάς “Ο Βράχος”, για τρίτη συνεχή χρονιά έδωσαν στο κοινό την ευκαιρία της οργανωμένης επίσκεψης στο αρχαίο θέατρο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, με στόχο το εγκαταλελειμμένο για αιώνες μνημείο να γίνει σύντομα επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.

Λίγα λόγια για το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

on . Posted in Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Το αρχαίο θέατρο είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αρχαίας Αιγείρας. Κτίστηκε σε ένα επικλινές βραχώδες ύψωμα της πόλης με θέα ανατολικά τον Κορινθιακό κόλπο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και βόρεια της Ακρόπολης.

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes