« Φέτος πολεμούμε και του χρόνου δύο φορές γιορτή»

1043

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821,υπήρξε ένα γεγονός που «τάραξε τα νερά» της εποχής σε όλη την υφήλιο.Προκάλεσε τον θαυμασμό όλων των λαών και των ανακτοβουλίων της Ευρώπης, με τη δυναμική που ανέπτυξε, τη γενναιοψυχία των αγωνιστών, την ανδρεία των πολεμιστών, την αντοχή του ίδιου του 10ετούς πολέμου.

Προκάλεσε παγκόσμια συγκίνησε, που ενεργοποίησε τις ευαισθησίες όλων των τεχνών, ώστε να την αποτυπώσουν ανεξίτηλα στη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, την ποίηση, την γλυπτική, τη μικρογραφία..

Και άφησε σε εμάς του νεοέλληνες τη Δόξα και την Ελευθερία, με το ηθικό χρέος να τη θυμούμαστε, να τη γιορτάζουμε, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη Συλλογική μνήμη και την Εθνική μας Συνείδηση. Και είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό..

Φέτος ,οι  δραματικές στιγμές που περνάμε δεν επιτρέπουν εορτασμούς…Φέτος δίνουμε μια μάχη, θα την κερδίσουμε!  Και του χρόνου, το 2021, θα γιορτάσουμε τα διακόσια χρόνια από εκείνη την Επανάσταση, αλλά θα γιορτάσουμε δύο ΝΙΚΕΣ !΄Ολοι μαζί ! Γιατί θα έχουμε κερδίσει άλλη μία μάχη, τη μάχη της ΖΩΗΣ!  Αύριο, γιορτή της Παναγίας, ας προσευχηθούμε,να είμαστε όλοι καλά το 2021!