ΑΙΓΙΟ: Κατέπληξε το κοινό η νεαρή αιγιώτισσα υψίφωνος Κωνσταντίνα Φαλίδα

0
759

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το κονσέρτο κλασσικού τραγουδιού που οργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας το περασμένο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Η νεαρή αιγιώτισσα σοπράνο Κωνσταντίνα Φαλίδα, στην παρθενική της σόλο εμφάνιση στο Αίγιο, κατέπληξε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα (πολλοί παρέμειναν και όρθιοι) και χειροκρότησε θερμά τις ερμηνείες μιας πολλά υποσχόμενης υψιφώνου, με πραγματικά μεγάλες δυνατότητες.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε η Κωνσταντίνα Φαλίδα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, περιλαμβάνοντας άριες από όπερες μεγάλων μουσουργών (Mozart, Pergolesi, Massenet, Donizetti), lied του Schubert, ορατόρια Bach και Handel κ.α. Στο πιάνο τη συνόδευσε η πατρινιά σολίστ Μαριλένα Σουρή.

Μετά το τέλος του προγράμματος και κατόπιν απαίτησης του κοινού, που χειροκροτούσε διαρκώς, η Κωνσταντίνα Φαλίδα επέστρεψε για να ερμηνεύσει για δεύτερη φορά την άρια “Obéissons quand leur voix appelle” από την όπερα “Manon” του Massenet αλλά και το ελληνικό τραγούδι “Σ’αγαπώ” της Μάχης Καραβέλλα.

Ήταν πράγματι μια εκλεκτή βραδιά σοβαρής μουσικής και η ανταπόκριση του κοινού αποδεικνύει την επιθυμία του για ανάλογες διοργανώσεις, που η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προγραμματίζει στο προσεχές διάστημα.

 

 

[widgetkit id=180]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας