«Απόλλων»: «Έρχεται» το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας «παρέα» με Super Mario, Air και τον Εξορκιστή του Βατικανού

180

Με τις ταινίες «Super Mario Bros: Η ταινία», «Air» και «Ο εξορκιστής του Βατικανού» θα συνεχίσει το πρόγραμμα προβολών του ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο, από την Πέμπτη 20 Απριλίου, ενώ την Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Απριλίου δεν θα γίνουν προβολές, μιας και θα παρουσιαστεί το μιούζικαλ «Mamma Mia», από την μουσικοθεατρική ομάδα «The musicArts».

Την Δευτέρα 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με ελεύθερη είσοδο.

-Αν υπάρχει ένας ήρωας video game που μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, αυτός είναι σίγουρα ο Super Mario, ο πιο διάσημος υδραυλικός εδώ και τέσσερις δεκαετίες, από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού για gameboys το 1985. H Nintendo και η Illumination παρουσιάζουν το νέο φιλμ κινουμένων σχεδίων «Super Mario Bros: Η ταινία» που βασίζεται στον κόσμο του Super Mario Bros.

Η κινηματογραφική ταινία «Air» του Μπεν Άφλεκ για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν περιλαμβάνει ένα λαμπερό κάστινγκ γεμάτο Hollywood πρωταγωνιστές. Η ιστορία, διαχρονική αλλά ταυτόχρονα και trendy όπως ακριβώς τα Air Jordan της Nike που ακόμη έχουν περίοπτη θέση στις βιτρίνες και στις καρδιές των πιτσιρικάδων, των κανονικών αλλά και των άλλων με τα άσπρα μαλλιά που δεν λένε να τα… ξεπεράσουν.

-Βασισμένη στα αυτοβιογραφικά βιβλία του Πατρός Γκαμπριέλε Αμόρτ, αρχιεξορκιστή του Βατικανού (An Exorcist Tells His Story και An Exorcist: More Stories), η συναρπαστική διαδρομή του ιερέα που έλεγε ότι έχει τελέσει πάνω από 160.000 εξορκισμούς μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη στην ταινία «Ο Εξορκιστής του Βατικανού» με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου.

Πρόγραμμα προβολών

Την Πέμπτη 20 Απριλίου

17:30: Super Mario Bros: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)

19:15: Air

21:30: Ο εξορκιστής του Βατικανού

Παρασκευή 21 (πρόβα τζενεράλε), Σάββατο 22 (πρεμιέρα) και Κυριακή 23 (επαναληπτική) Απριλίου δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές, λόγω του μιούζικαλ «Mamma Mia», από την μουσικοθεατρικη ομάδα «The musicArts».

Την Δευτέρα 24 Απριλίου

17:30: Super Mario Bros: Η ταινία (υποτιτλισμένη)

19:15: Air

21:30: Αφιέρωμα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας (Είσοδος Ελεύθερη)

Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Απριλίου

17:30: Super Mario Bros: Η ταινία (υποτιτλισμένη)

19:15: Air

21:30: Ο εξορκιστής του Βατικανού

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Super Mario Bros: Η ταινία

Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, δύο υδραυλικοί από το Μπρούκλιν, ο Μάριο και ο αδελφός του Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Όταν τα δύο αδέλφια χωριστούν, ο Μάριο ζει μία επική περιπέτεια αναζήτησης του Λουίτζι. Με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ και μετά την εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την αρχηγό του Μανιταροβασιλείου Πριγκίπισσα Πιτς, ο Μάριο επιστρατεύει τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση.

Σκηνοθεσία: Άρον Χόρβαθ, Μάικλ Τζέλενικ.

Με τις φωνές των: Κρις Πρατ, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Τσάρλι Ντέι και στα ελληνικά: Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Παπαστάθης, Στεφανία Φιλιάδη.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Air

Το «AIR» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Μπεν Άφλεκ, αποκαλύπτει την απίστευτη και επαναστατική συνέργεια ανάμεσα στον τότε πρωτάρη Μάικλ Τζόρνταν και το ανερχόμενο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Nike, το οποίο και έφερε την επανάσταση στον κόσμο των σπορ και της σύγχρονης κουλτούρας με το μπραντ του Air Jordan. Η συγκινητική αυτή ιστορία καταγράφει το καθοριστικό ρίσκο που πήρε μία αντισυμβατική ομάδα κόντρα σε όλους, το ασυμβίβαστο όραμα μιας μητέρας που γνωρίζει πολύ καλά την αξία του τεράστιου ταλέντου του γιου της, και το φαινόμενο του μπάσκετ που έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία: Μπεν Άφλεκ.

Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Τζέισον Μπέιτμαν, Βαϊόλα Ντέιβις, Μπεν Αφλεκ, Κρις Μεσίνα, Ντέιμαν Ντιλέινο Γιανγκ.

Διάρκεια: 112 λεπτά.

Ο εξορκιστής του Βατικανού

Ο Πατήρ Αμόρθ (Russell Crowe) ερευνά μία τρομαχτική υπόθεση δαιμονισμού ενός αγοριού και καταλήγει να ξεσκεπάσει μία συνωμοσία αιώνων που το Βατικανό έχει προσπαθήσει απεγνωσμένα να καλύψει. Ο βραβευμένος με Όσκαρ® Russell Crowe (Ένας Υπέροχος Άνθρωπος-A Beautiful Mind) υποδύεται τον αληθινό αρχιεξορκιστή του Βατικανού, τον θρυλικό Πατέρα Γκαμπριέλε Αμόρθ, τα συνταρακτικά απομνημονεύματα του οποίου μεταφέρονται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Σκηνοθεσία: Τζούλιους Εϊβερι.

Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ντάνιελ Ζοβάτο, Άλεξ Εσόε, Φράνκο Νέρο.

Διάρκεια: 103 λεπτά.

Αφιέρωμα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείς ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’. Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Αίγιο καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Μαζί με τα βραβευμένα φιλμ του φεστιβάλ θα προβληθεί και μία ακόμη ταινία έκπληξη η οποία θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως!