Με «Evil Dead Rise» και «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν» συνεχίζει το πρόγραμμα προβολών του ο Κινηματογράφος «Απόλλων»

254

Με τις ταινίες «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν» και «Evil Dead Rise» θα συνεχίσει το πρόγραμμα προβολών του ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο, από την Πέμπτη 27 Απριλίου έως και την Τετάρτη 3 Μαΐου, ενώ το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές, μιας και θα παρουσιαστεί (για δεύτερη εβδομάδα) το μιούζικαλ «Mamma Mia», από την μουσικοθεατρική ομάδα «The musicArts».

-Η ταινία «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν» είναι διασκευή του πρώτου μέρος του διάσημου μυθιστορήματος του Αλεξάντρ Ντιμά «Οι τρεις σωματοφύλακες», προσθέτοντας υποπλοκές (η αρχική σεκάνς, η δίκη και φυλάκιση του Άθω) και εστιάζοντας στην ιστορία της κλοπής του μαργαριταρένιου κολιέ της βασίλισσας. Συνδυάζει το περιπετειώδες πνεύμα του βιβλίου με την πιστή αναπαράσταση εποχής, ενώ ήδη είναι έτοιμη και η συνέχεια «Les Trois Mousquetaires: Milady», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο.

– Η New Line Cinema και η Renaissance Pictures παρουσιάζουν την επιστροφή του εμβληματικού franchise τρόμου, «Evil Dead Rise», από τον Ιρλανδό  συγγραφέα/σκηνοθέτη Λι Κρόνιν («Η τρύπα»). Στις αρχές του 1980, ο 20χρονος τότε Sam Raimi, πραγματοποιώντας το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The Evil Dead», εν αγνοία του, μαζί με τους συνεργάτες του, δημιουργούσαν ένα από τα καλύτερα franchises όλων των εποχών, επηρεάζοντας μέχρι και σήμερα καλλιτέχνες του χώρου με τις πρωτοποριακές τους πατέντες για την υλοποίηση μερικών από των πιο κλασσικών σκηνών στο είδος.

Πρόγραμμα προβολών

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου

19:00: Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν

21:30: Evil Dead Rise

Από την Δευτέρα 1η έως και την Τετάρτη 3 Μαΐου

19:00: Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν

21:30: Evil Dead Rise

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν

Το πρώτο εντυπωσιακό κεφάλαιο από το δίπτυχο της φιλόδοξης, γαλλικής υπερπαραγωγής με την υπογραφή της Pathe μεταφέρει τους επικούς Τρεις Σωματοφύλακες του Δουμά στη μεγάλη οθόνη.

Σκηνοθεσία: Μαρτάν Μπουρμπουλόν. Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Σιβίλ, Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Πίο Μαρμάι, Εύα Γκριν, Λουί Γκαρέλ, Βίκι Κριπς. Διάρκεια: 121 λεπτά.

Evil Dead Rise

Μεταφέροντας τη δράση πλέον έξω από το δάσος και μέσα στην πόλη, το «Evil Dead Rise» αφηγείται μια διεστραμμένη ιστορία δύο αποξενωμένων αδερφών, τις οποίες υποδύονται οι Σάδερλαντ και Σάλιβαν, η επανένωση των οποίων διακόπτεται από την άνοδο των δαιμόνων που κυριεύουν τα σώματα των θυμάτων τους και τις ωθούν σε μία αρχέγονη μάχη επιβίωσης καθώς αντιμετωπίζουν την πιο εφιαλτική εκδοχή οικογένειας, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς.

Σκηνοθεσία: Λι Κρόνιν. Πρωταγωνιστούν: Λίλι Σάλιβαν, Αλίσα Σάδερλαντ, Μόργκαν Ντέιβις. Διάρκεια: 97 λεπτά.

Tο Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές, λόγω της μουσικοθεατρικής παράστασης «Mamma Mia».