Αίγιο: Τελετή Έναρξης Εργασιών των Πρώτων Ελληνικών Αγώνων Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία

166

ealΟ δήμος Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) στα πλαίσια της ιστορικής ανάδειξης του τόπου και της πολύτιμης συνεισφοράς του στον πολιτισμό και στην ίδια την ιδέα της Δημοκρατίας, πρόκειται να θεσπίσει ετήσια διοργάνωση Αγώνων Λόγου με θέμα τη Δημοκρατία.

Πρωταγωνιστές των αγώνων θα είναι οι μαθητές.

Η Τελετή έναρξης των Εργασιών των Πρώτων Αγώνων Λόγου για το έτος 2021-2022 θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου 2022 και ώρα 10:30π.μ. στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου.

eal MASKOTΌραμα αυτού του εγχειρήματος, είναι να ταυτιστεί ο Δήμος Αιγιαλείας με την έννοια της Δημοκρατίας. Είναι γνωστός άλλωστε ο ουσιαστικός ρόλος που διαδραμάτισε ιστορικά ο δήμος στη θέσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και δομών. Επιδίωξη αυτού του θεσμού, είναι μέσα από τους αγώνες, να σμιλευθεί το βαρύ ιστορικό φορτίο, το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό και πνευματικό επίτευγμα, και το πνεύμα της Δημοκρατίας, μέσα από τα ίδια τα παιδιά, να μεταφερθεί σε κάθε σχολείο, σε κάθε μικρή ή και μεγάλη δομή της κοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πρόγραμμα Ημερίδας