Αυλαία για το Πάρκο των Χριστουγέννων με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

1330

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα, που έκλεισε τη φετινή λειτουργία του, έκοψαν οι συντελεστές  και φίλοι του Πάρκου των Χριστουγέννων.  Στην καθιερωμένη εκδήλωση που σηματοδοτεί  το τέλος λειτουργίας του αγαπημένου θεσμού και την έναρξη του σχεδιασμού για την επόμενη χρονιά, έδωσαν το παρόν επίσημοι, οι συντελεστές αλλά και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Μαρία Τσουκαλά που μοίρασε ευχές για μια ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες και συντελεστές που εργάζονται κάθε χρόνο σκληρά για την υλοποίηση και λειτουργία του Πάρκου. Παρόντες ο δήμαρχος Αιγιαλείας και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, που μοίρασαν ευχές για μια καλή χρονιά.

Το φετινό θέμα του Πάρκου είχε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα, μιας και έγινε μεταφορά του παραμυθιού της συγγραφέως Κατερίνας Μουρίκη «Το Θαυμαστό ταξίδι του Γενναίου Χιόνη». Ένα παραμύθι που γράφτηκε αποκλειστικά για το Πάρκο των Χριστουγέννων ενώ εικονογραφήθηκε από την Μαρία Παναγιωτακοπούλου και  τη μουσική που το πλαισίωσε έγραψε και ερμήνευσε ο μουσικός Λούκα Μελής. Τα στοιχεία και τις φιγούρες του παραμυθιού φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Αλέξης Ασημακόπουλος ενώ τον συντονισμό των εκδηλώσεων πραγματοποίησε η συνεργάτης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Έφη Ρουμελιώτη. Το ταξίδι του Γενναίου Χιόνη κράτησε από τις  8/12 με καθημερινές εκδηλώσεις, ενώ είχε επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και από πολλά μέρη της χώρας.

Παρόντες επίσης στην κοπή της πίτας ήταν μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, μέλη του εμπορικού και εισαγωγικού συλλόγου Αιγιαλείας που με τις άοκνες προσπάθειες τους στηρίζουν κάθε χρόνο τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάρκου. Η πίτα ήταν προσφορά του Αρίστου Τηλιγαδη Α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας ,  ενώ το φλουρί κέρδισε μια νεαρή φίλη του Πάρκου, η οποία πήρε για αναμνηστικό ένα συμβολικό γούρι, προσφορά του κοσμηματοπωλείου «Κλωνής».

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ευχαριστεί όσους εργάστηκαν για την υπέροχη αυτή διοργάνωση, τους επισκέπτες που κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά το Πάρκο και υπόσχεται για ένα ακόμη καλύτερο και λαμπερό πάρκο τα επόμενα Χριστούγεννα.