Βγαλμένα από παραμύθι, τα εγκαίνια του “Πάρκου των Χριστουγέννων” στο Αίγιο (φωτογραφίες και video)

471

Το “Παραμύθι των Χριστουγέννων” ξεκίνησε το ταξίδι του και ο κήπος των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο πλημμύρισε από κόσμο το πρωί της Κυριακής, στα εγκαίνια του “Πάρκου των Χριστουγέννων” που διοργανώνει και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Μικροί και μεγάλοι φίλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, περιηγήθηκαν το πάρκο, διασκέδασαν με τις φιγούρες από το παραμύθι του “Καρυοθραύστη”, φωτογραφήθηκαν με τον Άη-Βασίλη και του έδωσαν τα γράμματά τους, ζωγράφισαν, δημιούργησαν στο Εργαστήρι των Ξωτικών και απόλαυσαν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, κάτω από τον λαμπρό ήλιο που έκανε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο γιορτινή και χαρούμενη.

Τη μουσική επένδυση των εγκαινίων ανέλαβε το συγκρότημα πνευστών “Blowing in the wind” με ακούσματα από τον χώρο της jazz, funky, soul, pop και rock σκηνής, μαζί με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Παιδιά της θεατρικής ομάδας “Μονόλογοι” παρουσίασαν ένα δραματοποιημένο παραμύθι με συνοδεία μουσικής από τη Βασιλική Νάσση (πιάνο) και τη Βίκυ Αλεξοπούλου (βιολί), την ίδια ώρα που οι μικροί φίλοι δοκίμαζαν σοκολατένια ταρανδάκια και τρουφάκια στο Λιχουδόσπιτο, με τις φροντίδες των αρτοζαχαροπλαστείων “Κουτρόπουλος”. Στο Εργαστήρι των Ξωτικών, τέλος, τα παιδιά δημιούργησαν παρέα με το “Ονειροτέχνημα” χριστουγεννιάτικα γούρια με τον αγαπημένο Καρυοθραύστη.

Τους επισκέπτες καλωσόρισαν με τις θερμές τους ευχές και τις ευχαριστίες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά και η αντιπρόεδρος κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου.

Η προσέλευση του κόσμου συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μετά το σούρουπο, με τους επισκέπτες να μη χορταίνουν τον όμορφα διακοσμημένο χώρο, να φωτογραφίζονται και να περνούν ξένοιαστες στιγμές μέσα στο πάρκο.

Εκτός από το καθημερινό πρόγραμμα, φέτος στο “Πάρκο των Χριστουγέννων”, μεταξύ άλλων  θα συναντήσουμε:

  • Το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, για ευχές και γράμματα των παιδιών.
  • Το Εργαστήρι των Ξωτικών, με  καθημερινές δραστηριότητες για τα παιδιά.  
  • Το Λιχουδόσπιτο, το πιο ευωδιαστό σπιτάκι του κήπου με κεράσματα και συμμετοχή των παιδιών σε παρασκευές εδεσμάτων.
  • Τον Λιχουδοτροχό της τύχης, που χαρίζει σοκολατένια γλυκίσματα στα παιδιά.
  • Το Παραμύθι των Χριστουγέννων, όπου ξεκινά να εκτυλίσσεται το σκηνικό της αγαπημένης ιστορίας.
  • Το Σπίτι της Αγάπης για προσφορές πολιτών και πολλές κοινωφελείς δράσης αγάπης και αλληλεγγύης.

Το πάρκο θα λειτουργεί καθημερινά, 10.30 το πρωί με 8.30 το βράδυ, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2015. Πληροφορίες για το πρόγραμμα θα αναρτώνται καθημερινά στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter, Google+ και Youtube. Χρυσός χορηγός του Πάρκου είναι η εταιρεία Coca Cola Τρία Έψιλον.

 

 

[widgetkit id=243]