Τρυφερό και δροσερό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα, από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

511

Ένα ευχάριστο ταξίδι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με βάρκα τη μουσική και καπετάνιους το τραγούδι και το χορό, χάρισαν μαθητές και μαθήτριες της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου σε μια τρυφερή εκδήλωση υπό τον τίτλο “Μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα με το τρεχαντήρι της ψυχής μας” που φιλοξενήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλωνα”.

Τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές, ερμήνευσαν τραγούδια από Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Επτάνησα, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, ενώ χορευτές του Ομίλου παρουσίασαν τους ανάλογους χορούς με κέφι και γνήσια ελληνική λεβεντιά. Μουσικοί του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων έδωσαν το επτανησιακό στίγμα της εκδήλωσης με τη καντάδα “Απόψε την κιθάρα μου”, ενώ συγκινητική ήταν η έναρξη με οργανική παραδοσιακή μουσική από τον Κώστα Ανδριώτη, που ερμήνευσε “Τραπεζικό” και “Καρσιλαμά” με την γκάιντά του.

Το κοινό καλωσόρισε η διευθύντρια του σχολείου κα Χρυσάνθη Μπούλη και ακολούθησε εισαγωγή από τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Βανδώρου, Αμαλία Λιλή και Ζουμπουλιά Σπυροπούλου, που είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, που υλοποιείται στο σχολείο. Ανάμεσα στους χορούς και τα τραγούδια, μαθητές της χορωδίας παρουσίαζαν με λίγα λόγια τα κυριότερα χαρακτηριστικά των αντίστοιχων περιοχών της Ελλάδας, ενώ έγινε μνεία και στις παραδοσιακές φορεσιές, όπως και στα παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Υπογραμμίζεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Εκ μέρους του Δ.Σ. η πρόεδρος κα Μαίρη Τσουκαλά, μιλώντας στο πολυπληθές κοινό, εξέφρασε την ευχή αυτό το όμορφο ταξίδι με το τρεχαντήρι της ψυχής να μην τελειώσει ποτέ, υποσχόμενη παράλληλα πως η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας θα βοηθά με κάθε δυνατό τρόπο εκδηλώσεις ποιότητας, άρτια οργανωμένες όπως αυτή, που προωθούν την επαφή, κυρίως των παιδιών και των νέων, με την πλούσια λαογραφική ιστορία του τόπου μας.

[widgetkit id=254]