Χιλιάδες κόσμου στην έναρξη της διοργάνωσης “Οινοξένεια 2015” στο Λαμπίρι: Μάγεψε το κοινό η Ευανθία Ρεμπούτσικα

339

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας, με συναυλία της διεθνώς αναγνωρισμένης μουσικού Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η αυλαία της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2015” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), μιας και η ανταπόκριση του κοινού ήταν ανεπανάληπτη σε μέγεθος αλλά και σε εγκαρδιότητα. Από νωρίς το απόγευμα, το ειδυλλιακό Κτήμα Παναγιωτόπουλου στο Λαμπίρι γέμισε σε όλη του την έκταση από κόσμο κάθε ηλικίας, απολαμβάνοντας τη δροσιά του θαλασσινού αέρα και των τοπικών οίνων που προσφέρθηκαν ως καλωσόρισμα από τα συμμετέχοντα στο δίκτυο ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ οινοποιεία της Αιγιάλειας. Υπολογίζεται μάλιστα πως το κοινό ξεπέρασε τους 4.000 θεατές και ακροατές!

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά καλωσόρισε τον κόσμο, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα της σειράς εκδηλώσεων “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015” δημιουργήθηκε με πολύ κόπο αλλά και πολύ πάθος εκ μέρους των διοργανωτών. “Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, θέλαμε όμως με τον τρόπο μας να μην αφήσουμε την κρίση να μετατραπεί και σε πολιτιστική” δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Τσουκαλά, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα σε διάφορα μέρη της Αιγιάλειας, με σημείο αναφοράς τα τοπικά εκλεκτά κρασιά και προϊόντα.

Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις διοργανώσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ειδικότερα για τα “Οινοξένεια”, τόνισε πως αποτελούν μια ζωντανή υπενθύμιση του γευστικού μας παρελθόντος, που συνεχίζεται γιατί αξίζει να συνεχιστεί. “Τα Οινοξένεια είναι ο ήλιος μέσα σε ένα καλοκαίρι με σύννεφα. Είναι το φεγγάρι στις Αυγουστιάτικες νύχτες μας” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, τον πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε η μουσική, δίνοντας το μαγικό της στίγμα στη βραδιά. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το βιολί της, ταξίδεψε τον κόσμο σε ονειρικά μέρη, με όχημα τη μουσική. Άλλες φορές με νοσταλγία, άλλες φορές με τη γλυκιά μελαγχολία της Ανατολής κι άλλες με έντονο αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η ορχήστρα της χάρισαν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία στους χιλιάδες φίλους τους. Βεβαίως όλοι οι μουσικοί ήταν εξαίρετοι (ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος με το τζάζ άγγιγμα του στο πιάνο, ο Άγγελος Παπαδάτος που χόρεψε επί σκηνής με το κοντραμπάσσο του και ο Νίκος Παπαβρανούσης με τον παλμό του και τα μελωδικά του τύμπανα), όμως ξεχωριστό ήταν το χειροκρότημα για τον Αιγιώτη Πάνο Δημητρακόπουλο, έναν από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους οργανοπαίκτες της χώρας στο παραδοσιακό ‘κανονάκι’.

Ανάμεσα στους επισήμους προσκεκλημένους διακρίνονταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος,  ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Καρπέτας, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος,η Γενική Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γεωργία Πατακιάρα, ο Διεθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σωτήρης Κούνας, ο Γ.Γ. του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καλαμίδας και Φάνης Σταυρόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Θανάσης Νταβλούρος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, οι βοηθοί δημάρχου Αιγιαλείας κ.κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και Νίκος Θανασούλιας, o Πρόεδρος συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτρης Δριβίλας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σάκης Μαυρόγιαννης, ο πρώην γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης, η πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας κα Μάρθα Σκούντζου και ο αντιπρόεδρος κ. Σωκράτης Μαυρίδης, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Άρης Τηλιγάδης και ο οικονομικός επόπτης κ. Κώστας Αναστασόπουλος, η βραβευμένη αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη με τη μητέρα της Βασιλική και την αδελφή της Ντίνα, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από όλη την Αχαΐα.

Στην είσοδο του κτήματος Παναγιωτόπουλου, τα συμμετέχοντα οινοποιεία της Αιγιάλειας προσέφεραν τα φημισμένης ποιότητας κρασιά τους. Ειδικότερα, προσφέρθηκαν από τα οινοποιεία οι εξής οίνοι:

  • ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ (Άνω Διακοπτό): Τετράμυθος (λευκό), Μαύρο Καλαβρυτινό (ερυθρό), Μηλιά (ερυθρό)
  • ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ (Σελινούντας): Aσπρολίθι (λευκό), Μικρός Βοριάς (λευκό), Μικρός Βοριάς (ερυθρό)
  • ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ (Κορίνθου 121, Αίγιο): Ροδίτης (λευκό), Σιδερίτης (λευκό), Laura Nera (ερυθρό)
  • ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ (Παρασκευή Αιγιαλείας): Αετοκορφές (λευκό), Αετοκορφές (ροζέ), Αετοκορφές (ερυθρό)
  • CAVINO (Γέφυρα Μεγανίτη, Αίγιο): Atelier (λευκό), Κτήμα Μέγα Σπήλαιο (λευκό), Κτήμα Μέγα Σπήλαιο (ροζέ).

 

[widgetkit id=275]

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης “Οινοξένεια 2015” βρίσκεται στη διεύθυνση:

https://dikepaigialeias.gr/wp/images/2015/oinoxeneia2015/oinoxeneia-teliko/oinoxeneia-tel.pdf