ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Νόστιμες συνταγές με κορινθιακή σταφίδα, η υγιεινή πρόταση των αρτοποιών της πόλης

374

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, το απόλυτο ελληνικό super food, ήταν η πρώτη ύλη και παράλληλα πηγή έμπνευσης για πέντε αρτοποιεία της Αιγιάλειας που, συμμετέχοντας για πρώτη χρονιά φέτος στο δίκτυο “Οινοξένεια”, παρουσίασαν τις λαχταριστές δημιουργίες τους σε ειδική εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό στο Αίγιο.

Τα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, φορτωμένα με ξεχωριστά αρτοποιήματα και γλυκές προτάσεις, αποτέλεσαν πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες, οι οποίοι παράλληλα ενημερώθηκαν για τις εντυπωσιακές διατροφικές ιδιότητες της μαύρης σταφίδας από παρουσιάσεις που ‘έπαιζαν’ σε προτζέκτορα υπό την επιμέλεια των κ.κ. Μιχάλη Καρβέλα και Βασίλη Σταματόπουλου.  

Η γευστική γνωριμία των επισκεπτών με τα χειροποίητα αρτοποιήματα και γλυκίσματα των τοπικών αρτοποιείων, με φόντο τις επιβλητικές αίθουσες του Παναγιωτοπουλέικου αρχοντικού, αποτέλεσαν μια υπέροχη δράση στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2015” που απέσπασε πολύ θερμά σχόλια.

Τις γευστικές τους δημιουργίες παρουσίασαν τα εξής αρτοποιεία:

  • “ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ” (κατάστημα Αιγίου: Μελετοπούλων 51)
  • “ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΙ” (καταστήματα Αιγίου: Κορίνθου 16,  Κλ. Οικονόμου 35, Π.Ε.Ο Ελίκη, Π.Ε.Ο Ροδοδάφνη)
  • “ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ” (καταστήματα Αιγίου: Κορίνθου 60,  Κλ.Οικονόμου 4-6 & Π.Χαραλάμπους 8)
  • “ΑΦΟΙ ΨΥΧΑ ΟΕ” (καταστήματα Αιγίου: Κορίνθου 123 & Ασ. Φωτήλα 26 & Ταξιαρχών)
  • “ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ” (καταστήματα Αιγίου: Μητροπόλεως 129, Βασ.Κων/νου 84 & Μονής Ταξιαρχών 31- Κουλούρα)

Υπογραμμίζεται πως η μαύρη κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ “Βοστίτσα” που χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή των αρτοποιημάτων και γλυκισμάτων, ήταν προσφορά της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, ενώ τον στολισμό του χώρου ανέλαβε το ανθοπωλείο “Ορχιδέα”.

[widgetkit id=284]