Γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με μουσικοχορευτικά δρώμενα, στη λήξη των “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015”-Αναδείχθηκαν οι νικητές του δικτύου εστίασης

352

Μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι και πάνω απ’όλα καλό κρασί από τοπικά οινοποιεία, σφράγισε τη λήξη της σειράς εκδηλώσεων ‘ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015’ που διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Η καλύτερη ανταμοιβή για τον κόπο των διοργανωτών, όπως εξάλλου σημείωσε και η πρόεδρος κα Μαρία Τσουκαλά, ήταν η αθρόα προσέλευση κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τόσο τα διαζώματα, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο του Υπαίθριου Θεάτρου “Γιώργος Παππάς”, για να παρακολουθήσουν την πολυδιάστατη μουσικοχορευτική παράσταση “Άδομεν, ορχούμεθα βότρυν τον εύγευστον” από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

Το κοινό καλωσόρισαν με σύντομες ομιλίες η κα Τσουκαλά, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και ο οινολόγος του “ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ” κ. Άγγελος Ρούβαλης, μιλώντας για τη θετική προοπτική που σηματοδοτεί ο θεσμός “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ” για την Αιγιάλεια, μιας και συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές διοργανώσεις στο χώρο του κρασιού και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, πάνω από 70 χορεύτριες και χορευτές κάθε ηλικίας, παρουσίασαν μια καλοδουλεμένη σύνθετη παράσταση με τραγούδια, χορούς, κείμενα, αποσπάσματα από αρχαία κωμωδία, ποίηση, δίστιχα και κυρίως ένα πολυεπίπεδο σκηνικό, από το οποίο ‘παρήλασαν’ όλα τα στάδια του τρύγου, το πατητήρι και ακολούθως το γλέντι με το ‘ψημένο’ νέο κρασί. Στην εκδήλωση συμμετείχε ζωντανή ορχήστρα με τον Νίκο Φιλιππίδη στο κλαρίνο και τον Παναγιώτη Λάλεζα στο τραγούδι, που ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια και μελωδίες από όλον τον ελλαδικό χώρο με θέμα τον τρύγο και το κρασί.

Η παράσταση στο τέλος της, μετατράπηκε σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή και των θεατών, που γέμισαν την ορχήστρα του θεάτρου χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι μετά τα μεσάνυχτα και αποχαιρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή διοργάνωση “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ”, που ανέβασε κατά γενική ομολογία κατά πολύ τον πήχυ και ανοίγει νέους ορίζοντες για επερχόμενες, ακόμα πιο ποιοτικές εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της Αιγιάλειας και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Τονίζεται πως λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, αναδείχθηκαν με κλήρωση οι νικητές για τα ταξίδια του δικτύου εστίασης “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ”, οι οποίοι είναι οι εξής:

ΞΑΝΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Νο 1660
Σταυροπούλου Βασιλική, Νο 1906
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΜΠΑΣ, Νο 0612
Καραγιαννίδης Σωτήρης, Νο 0318

[widgetkit id=291]