Ενδιαφέρουσα η επιστημονική εκδήλωση για το καρδιομεταβολικό σύνδρομο, με ομιλητή τον καθηγητή Θεόδωρο Αλεξανδρίδη

406

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η επιστημονική-ιατρική εκδήλωση με θέμα το καρδιομεταβολικό σύνδρομο, που διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, το πρωί της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

Ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και διευθυντής του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του ίδιου Νοσοκομείου κ. Θεόδωρος Αλεξανδρίδης, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος στο αντικείμενό του με πλούσια και εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα σακχαρώδους διαβήτη, παχυσαρκίας, ορμονικών παθήσεων κ.α..

Ο καθηγητής, αφού εξήγησε με απλό τρόπο τι σημαίνει καρδιομεταβολικό σύνδρομο και ποιοι είναι οι επιβαρυντικοί παράγοντες που το προκαλούν, μίλησε ιδιαίτερα για τους τρόπους πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων μέσω της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και βεβαίως με μια ζωή χωρίς κάπνισμα και καταχρήσεις.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του κ. Αλεξανδρίδη.