“Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού”: Κέρασμα μετά μουσικής και παρουσίαση του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού

479

Με εκδήλωση γευσιγνωσίας και δοκιμής τοπικών τυριών και κρασιών μετά μουσικής στον σιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων και με ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Διακοπτού, συνεχίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού”.

Το Σάββατο 21 Μαΐου το πρωί στον Σταθμό του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στα Καλάβρυτα, οργανώθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων, τυριών και κρασιών από τον Δήμο Καλαβρύτων, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗ.Κ.Ε.Κ. – ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ» και την «ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.». Την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά η περίφημη Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων, με ευχάριστο πρόγραμμα.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού οργάνωσε πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: «Οδοντωτός Σιδηρόδρομος – Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, γραμμές παράλληλες», η οποία φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, σηματοδοτώντας την επανέναρξη λειτουργίας του μετά την ανακαίνισή του. Μεταξύ άλλων, έγινε παρουσίαση των έργων και δράσεων του Φορέα Διαχείρησης Χελμού-Βουραϊκού, η σημασία της ανάδειξης των φυτών, ασπόνδυλων ζώων, ψαριών και εν γένει χλωρίδας και ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, στο πλαίσιο της ανάδειξής του ως τουριστικού προορισμού και βεβαίως ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύονται ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος και το Φαράγγι του Βουραϊκού μέσα από προγράμματα και δράσεις.

Τη σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” που πραγματοποιούνται με αφορμή τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, ο Συλλόγος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr και στη σελίδα “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.