Εντυπωσίασε η παρουσίαση του θεσμού «Οινοξένεια» στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό στη Σαντορίνη

420

Εμπνευσμένη και πρωτοποριακή χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των συνέδρων η παρουσίαση του θεσμού «Οινοξένεια» στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Πέτρος Μ. Νομικός» στη Σαντορίνη.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, καθηγητές και εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, ειδικοί της προώθησης του τουρισμού και της ανάδειξης τοπικών προϊόντων, δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες και οινοποιοί από Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν η καταγραφή των σύγχρονων ερευνητικών τάσεων σε διεθνές επίπεδο, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων ιδεών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Ενδεικτικό της επιτυχίας της παρουσίασης των «Οινοξενείων» είναι το γεγονός πως ο θεσμός αποτυπώθηκε ως η μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση στο πλαίσιο της κεντρικής ιδέας του συνεδρίου και μάλιστα εξ ολοκλήρου υπό την αιγίδα και ευθύνη διοργάνωσης ενός φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Μάλιστα, θετική εντύπωση προκάλεσε η ιδέα του δημάρχου κ. Θανάση Παναγόπουλου, το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό να πραγματοποιηθεί στην Αιγιάλεια.

Σημειώνεται πως από την Αιγιάλεια, παρόντες στο συνέδριο ήταν, εκτός από το δήμαρχο και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η ιδιοκτήτρια ξενώνα και μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Κατερίνα Νομικού-Σπανού, η διευθύντρια της Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. κα Ηρώ Τσιμπρή, η οινοποιός Σοσάννα Κατσικώστα και ο συνεργάτης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Σωτήρης Μπόλης.