Συναρπαστική η τελετή εγκαινίων του «Πάρκου των Χριστουγέννων» στο Αίγιο – Ανοιχτό καθημερινά μέχρι 8 Ιανουαρίου, με δωρεάν είσοδο (BINTEO)

547

Με αθρόα προσέλευση κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα το «Πάρκο των Χριστουγέννων», στο Αίγιο. Με πρόσωπα που έλαμπαν από χαρά και συγκίνηση, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη βόλτα τους στο γιορτινό πάρκο, που έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο παραμυθένιο σκηνικό με κύριο θέμα του τις περιπέτειες του Μολυβένιου Στρατιώτη και το οικουμενικό του μήνυμα για  την αποδοχή στη διαφορετικότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης που παραμερίζει όλα τα εμπόδια.

Η έναρξη δόθηκε στο κέντρο του Αιγίου, με χαριτωμένους Μολυβένιους Στρατιώτες-τυμπανιστές να παρελαύνουν συνοδεία της Φιλαρμονικής Αιγίου στην Κλεομένους Οικονόμου και στη Μητροπόλεως, ανηφορίζοντας προς το Πάρκο και ξεσηκώνοντας τον κόσμο που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί για να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή.

Εκεί, το Ξωτικό καλωσόρισε τους επισκέπτες για να δώσει τη σειρά στην πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή 5η διοργάνωση, με ιδιαίτερη μνεία στους χορηγούς αλλά και στους συνεργάτες και το διοικητικό συμβούλιο. «Το Πάρκο μας είναι σχεδιασμένο από την αρχή και χειροποίητο, φτιαγμένο με μεράκι και πολλή αγάπη και αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό» σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Τσουκαλά, ενώ τον κόσμο ευχαρίστησε και η αντιπρόεδρος κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου που μίλησε για τα σπουδαία μηνύματα του Μολυβένιου Στρατιώτη και κάλεσε όλους να χαρούν με τις οικογένειές τους καθημερινά το πάρκο.

 

 

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, τονίζοντας πως στόχος του Δήμου Αιγιαλείας είναι, σε μια δύσκολη συγκυρία, να προσφέρει δωρεάν ψυχαγωγία στους ντόπιους και τους επισκέπτες για να περάσουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει το πολύ χαμηλό κόστος της διοργάνωσης σε σχέση με το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ο ουρανός του πάρκου γέμισε άσπρα μπαλόνια που έστειλαν παντού το  μήνυμα των γιορτών, ενώ πολύχρωμα  πυροτεχνήματα  σκόρπισαν χρώματα στον ουρανό και σηματοδότησαν την αρχή ενός χαρούμενου χριστουγεννιάτικου ταξιδιού!

Στη συνέχεια, η Θεατρική Έκφραση Αιγίου παρουσίασε, σε σκηνοθετική καθοδήγηση της Βαρβάρας Σεφέρη και επιμέλεια κίνησης και χορογραφίες της Εύας Παπαγιαννακοπούλου (Σχολή χορού Bella’s), μια σπουδαία και πολύ συγκινητική διασκευή του παραμυθιού του Μολυβένιου Στρατιώτη, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με live μουσικό πρόγραμμα από τον dj Γιάννη Τζόβολο, ενώ οι επισκέπτες απόλαυσαν λαχταριστά χωνάκια παγωτό από την Gelateria «Δημητρίου», δοκίμασαν φρέσκα αρτοποιήματα από τον φούρνο της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και εκλεκτά κεράσματα από τον σεφ Σπύρο Ανέστη. Οι μικροί φίλοι του πάρκου, φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη και έγραψαν τις ευχές και τις επιθυμίες τους και απασχολήθηκαν δημιουργικά στο εργαστήρι που φιλοξενείται στον Πύργο των Υψηλών Αλωνίων, δίπλα στο Πάρκο, ο οποίος στολισμένος και φωτισμένος μοναδικά, αναδεικνύεται ξανά σε σήμα κατατεθέν της πόλης.

Το Πάρκο θα λειτουργεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για όλες τις δραστηριότητες. Το πρόγραμμα  εκδηλώσεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.parkoxristougennon.gr και καθημερινή ενημέρωση με πληροφορίες και εικόνες, παρέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).

 

[widgetkit id=347]