Εγκαινιάστηκε η έκθεση της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου – Ανοιχτή έως 2 Μαρτίου

452

Με την παρουσία δεκάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» η ενημερωτική έκθεση οπτικοακουστικού υλικού της «Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος» (HELMEPA) που υλοποιείται σε 14 δήμους όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και στο Αίγιο, με την υποστήριξη Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF) και σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της HELMEPA κ. Κώστας Τριανταφύλλου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, κάνοντας ευρεία αναφορά στο έργο της HELMEPA και ειδικότερα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση που παρέχει από το 1993 σε μαθητές ηλικίας 6-13 ετών με το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA», που εγκρίνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας. Για τη σημασία της εκστρατείας που παρουσιάζεται μέσα από την έκθεση και το εν γένει πρόγραμμα μίλησε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος μίλησαν και οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Αχαΐας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, όπως και ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων κ. Γιώργος Παλαμάρης. Την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη φιλοξενία της έκθεσης στην Αιγιάλεια, εξέφρασε και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, καλώντας το κοινό να επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) για να ενημερωθεί μέσα από πλούσιο σε εικόνες και μηνύματα υλικό.

Η εκστρατεία στο Αίγιο περιλαμβάνει:
1.    Λειτουργία Περιβαλλοντικής Έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»
2.    Μεταφορά στην Έκθεση, μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης με δαπάνες της Εκστρατείας
3.    Εθελοντικές δράσεις μαθητών και έρευνα για το βαθμό περιβαλλοντικής ενημέρωσής τους
4.    Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο, «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου και απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού) και Β/θμιας (Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου) εκπαίδευσης. Κάθε ημέρα, μεταξύ 09:00 και 13:00, πραγματοποιούνται 4 επισκέψεις (με ώρες έναρξης 09:00, 10:00, 11:00 και 12:00) από τμήματα 30 μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους. Κάθε επίσκεψη διαρκεί 45’ και περιλαμβάνει ξενάγηση στην έκθεση από επιστημονικό στέλεχος της HELMEPA και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Πληροφορίες στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλ. 26910-68308 και 26910-28210.

[widgetkit id=351]