Μια σπουδαία, πολύχρωμη γευστική εμπειρία τα σεμινάρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με το Σίμο Γεωργόπουλο

381

Πολύτιμες εξειδικευμένες γνώσεις σε σχέση με την αρμονική συνύπαρξη των τοπικών οίνων, με γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας, βίωσαν πάνω από 40 επαγγελματίες εστίασης, αναψυχής και φιλοξενίας που συμμετείχαν στο σεμινάριο που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στις 12/06 και 13/06 στο Αίγιο, στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης», ενόψει των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2017» τον προσεχή Αύγουστο.

Εκπαιδευτής και οδηγός ήταν ο κ. Σίμος Γεωργόπουλος, ένας χαρισματικός άνθρωπος του κρασιού και της γεύσης που, όχι μόνο δίδαξε τις βασικές αρχές και τα μυστικά των γεύσεων και του ταιριάσματος με τους κατάλληλους οίνους αλλά και οδήγησε τους εκπαιδευόμενους σε μια πρωτόγνωρη βιωματική γαστρονομική εμπειρία. Αποδείχτηκε έμπρακτα στο σεμινάριο, πόσο καλά μπορεί ένα απλό ή ένα σύνθετο πιάτο να συνδυαστεί με το κατάλληλο κρασί, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η γαστρονομική απόλαυση.

Το σεμινάριο χωρίστηκε σε δύο μέρη: Στο θεωρητικό, παρουσιάστηκαν εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ιδέες για ταίριασμα με διάφορες γεύσεις ανάλογα με το είδος του κρασιού. Στο πρακτικό κομμάτι, οι οίνοι συνδυάστηκαν με διάφορα φαγητά της τοπικής γαστρονομίας, που προετοιμάστηκαν με φροντίδες εστιατορίων του δικτύου «Οινοξένεια».

Οι συμμετέχοντες κατέγραψαν τους συνδυασμούς και τις εύστοχες παρατηρήσεις του κ. Γεωργόπουλου, με σκοπό να τις αξιοποιήσουν στις επιχειρήσεις τους, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο των υπηρεσιών τους. Εξάλλου, στους παρευρισκόμενους δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Όπως τονίστηκε από τη  ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., σε συνεργασία με οινοποιεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία-ξενώνες της Αιγιάλειας, θα συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιου είδους δράσεις, με στόχο να καταχωρηθεί η Αιγιάλεια στους γαστρονομικούς και οινικούς προορισμούς της χώρας, μιας και διαθέτει εξαιρετικά προτερήματα και μοναδικές ιδιότητες, σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου.