Κέφι, συγκίνηση και εκπλήξεις στη συναυλία του Δημήτρη Μπάση στην Αιγείρα (ΦΩΤΟ)

439

Μια βραδιά αξέχαστη, γεμάτη κέφι, συγκίνηση αλλά και…εκπλήξεις, έζησαν οι χιλιάδες κόσμου που γέμισαν το γήπεδο της Αιγείρας, στη συναυλία του σπουδαίου τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, το βράδυ της Κυριακής και στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Τη συναυλία προλόγισε η κα Αγγελική Τσιατά, παιδίατρος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., για να πάρει ακολούθως το λόγο η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, μιλώντας με θερμά λόγια και εκ μέρους του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου που ήταν παρών, για την λαμπρή πορεία του ερμηνευτή αλλά και την ανταπόκριση του κοινού στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αιγιαλείας. Στη συνέχεια, χαιρετισμούς απηύθυναν και ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας κ. Γιώργος Γιοβάς και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αιγείρας κ. Ηλίας Σταθακόπουλος.

Ο Δημήτρης Μπάσης, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια αξιόλογης παρουσίας στο μουσικό στερέωμα, παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από την προσωπική του δισκογραφική διαδρομή όσο και γνωστές επιτυχίες μεγάλων ελλήνων συνθετών. Αίσθηση προκάλεσε το μικρό αφιέρωμα σε τραγούδια του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου, καθώς και η συνύπαρξη-έκπληξη επί σκηνής με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ο οποίος παραθερίζει αυτή την περίοδο στην Αιγιάλεια και με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στον τελευταίο του δίσκο.

Μια από τις πιο τρυφερές στιγμές της συναυλίας ήταν όταν τα παιδιά από τη Χορωδία της Φιλαρμονικής Ακράτας και από τη Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας και οι δασκάλες τους Μαρία Γερολύμου και Βασιλική Νάσση, τραγούδησαν μαζί με τον Δημήτρη Μπάση τα τραγούδια «Παραπονεμένα λόγια» του Γιάννη Μαρκόπουλου, «Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ» του Μίκη Θεοδωράκη και «Τσάμικος» του Μάνου Χατζιδάκι, αποσπώντας τόσο το χειροκρότημα το κοινού όσο και τα κολακευτικά σχόλια του Δημήτρη Μπάση και του Μίλτου Πασχαλίδη, ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε: «Σε όποιον τόπο υπάρχει χορωδία, υπάρχει πολιτισμός».

Η άψογη συνδιοργάνωση ανήκε στους: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας, Τ.Κ. Αιγείρας.

[widgetkit id=362]