«Νύχτα μαγικιά» στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, με Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

459

Μια μουσική μυσταγωγία, μια σπάνια επαφή τέχνης και φυσικής ομορφιάς, απόλαυσαν οι πάνω από 700 θεατές-ακροατές που γέμισαν τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας το βράδυ του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή να ερμηνεύει στο πιάνο γνωστά αλλά και «άγνωστα» έργα του οικουμενικού Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, συνοδεύοντας τη νεαρή εξαιρετική τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη.

Η συναυλία υπό τον τίτλο «Συνάντηση» είχε φόντο το λαξευμένο στο βράχο Αρχαίο Θέατρο που φωτιζόταν διακριτικά καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε το σούρουπο σε μια ατμόσφαιρα μαγική, με το φως του σχεδόν ολόγιομου φεγγαριού να πρωταγωνιστεί και με τη θεία μουσική του Μίκη Θεοδωράκη να οδηγεί τους ακροατές σε υπέροχα μονοπάτια.

Το κοινό καλωσόρισε με χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία μάλιστα παρομοίωσε τα συναισθήματα της μοναδικής αυτής βραδιάς με αυτά που νιώθει καθένας πηγαίνοντας στην Επίδαυρο. Η ίδια αναφέρθηκε στο έργο του ηλεκτροφωτισμού του θεάτρου, η μελέτη του οποίου είναι έτοιμη και με τις επίμονες προσπάθειες του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου, θα ξεκινήσει σύντομα ώστε να μπορεί το θέατρο, ίσως και από το επόμενο καλοκαίρι, να φιλοξενεί περισσότερες εκλεκτές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Η κα Τσουκαλά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αιγών κ. Ηλία Κριτάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Γιοβά και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Φάνη Σταυρόπουλο, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ιδιαίτερα τους Αιγειράτες κ.κ. Τσιατά και Κολοβό. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Βράχος» κ. Νικολούλιας, μιλώντας εκ μέρους του γνωστού αρχαιολόγου κ. Σάββα Γώγου, ο οποίος εργάστηκε για πάνω από 15 έτη στον αρχαιολογικό χώρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την ανάδειξη του θεάτρου. Τέλος, η γραμματέας του συλλόγου κα Σταύρου αναφέρθηκε στους συντελεστές της συναυλίας Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη, με βιογραφικά στοιχεία αλλά και το μέχρι τώρα καλλιτεχνικό τους έργο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Στέφανος Κορκολής, έχοντας μια υπέροχη επαφή με το κοινό καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας, μίλησε για τη μεγάλη τιμή του ιδίου και της συνεργάτιδάς του, να εμφανίζονται σε έναν τέτοιο μαγικό χώρο. «Θα είμαστε πάλι εδώ, μαζί σας» υποσχέθηκε στους ακροατές του, που δεν φείσθηκαν θερμών χειροκροτημάτων για τις συγκλονιστικές ερμηνείες που τους χάρισαν οι συντελεστές.

Ήταν πράγματι μια αξέχαστη βραδιά, σε συνδιοργάνωση των εξής φορέων: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας, Τοπική Κοινότητα Αιγών, Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών – Βλοβοκάς «ο Βράχος», Φιλοπροοδευτικός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλοβοκάς «Η Ομόνοια».

 

[widgetkit id=355]