Με γεύσεις και αρώματα των οίνων, νοσταλγία και μνήμες από την ιστορία και γιορτινή λάμψη, η γιορτή λήξης των Οινοξενείων 2017

457

Ικανοποίηση και αισιοδοξία για τους  διοργανωτές αλλά και μια γλυκιά γεύση γεμάτη μνήμες για το κοινό, επεφύλαξε η μεγάλη εκδήλωση λήξης των Οινοξενείων 2017 την Κυριακή 27 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, «Αλέκος Μέγαρης».

Από το σούρουπο ξεκίνησαν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τους τοπικούς οίνους των οινοποιείων του δικτύου Οινοξένεια. Ο κήπος του Πολιτιστικού κέντρου είχε μετατραπεί σε ένα πανέμορφο ρετρό σκηνικό, καθώς η γευσιγνωσία οίνων συνοδευόταν από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ετικέτες και τις ποικιλίες από τους οινοποιούς και τους οινολόγους του δικτύου.

Η βραδιά στο κατάμεστο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» ξεκίνησε με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του κ. Γιώργου Παλιούρα, εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού – FedHatta, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων το μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης οινικού και θεματικού τουρισμού στην Αιγιάλεια. Η  πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά ακολούθως τόνισε τη σημασία στήριξης του θεσμού από όλη την Αιγιάλεια, με σκοπό τη διερεύνηση του οινοτουριστικού μέλλοντος της περιοχής που ήδη σχεδιάζεται μέσω του θεσμού «Οινοξένεια», προσδοκώντας να προβληθεί η Αιγιάλεια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Η βραδιά έκλεισε με την εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Αίγιο», της πολυτάλαντης Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, που έγραψε το θεατρικό κείμενο, σκηνοθέτησε και συντόνισε τους καλλιτέχνες. Τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια είχε ο Σάκης Παπαδημητρίου. Θέμα της παράστασης ήταν το Αίγιο του Μεσοπολέμου και το σκηνικό των αντιθέσεων, που χαρακτήριζε την εποχή της μεγάλης ακμής και της σταφιδικής κρίσης μέσα από 13 μικρά μονόπρακτα, με τη συμμετοχή πάνω από 80 μελών πολλών πολιτιστικών φορέων και ομάδων της πόλης, ενθουσιάζοντας τους πολυάριθμους θεατές που καταχειροκρότησαν την παράσταση, ενώ τα τραγούδια απέδωσαν εξαιρετικά η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Σοφία Παπάζογλου και η σταθερά ανερχόμενη Έλενα Παπαδημητρίου.

Το συναρπαστικό ταξίδι «Οινοξένεια 2017» στην πανέμορφη Αιγιάλεια έκλεισε με ιδανικό τρόπο, αφήνοντας μεγάλες προσδοκίες για όσα μπορούν να καταφέρουν εμπνευσμένοι  άνθρωποι με σωστή μεθοδολογία και στόχευση, καθώς όπως τόνισε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος μιλώντας στο κοινό «δεσμευόμαστε για ακόμη καλύτερα πράγματα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τους δημότες στο πλευρό μας, για να αφήσουμε και εμείς το δικό μας αποτύπωμα στο μέλλον».
Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Αιγιώτισσα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένια Δημητρίου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρώην Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας κ.κ. Βασιλική Ψυχράμη και Γιώργος Γιοβάς, το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κ.ά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται από την Πρόεδρο, τα μέλη Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ και όλους τους συνεργάτες τους, στους Οινοποιούς, που ήταν οι πρωταγωνιστές των Οινοξενείων, στα Δίκτυα Εστίασης, Φιλοξενίας και τους Αρτοποιούς του Δικτύου «Οινοξένεια» και τέλος σε όσους στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο τη διοργάνωση, γιατί όπως τονίζουν: «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως  η εξέλιξη και ενδυνάμωση του θεσμού ξεκινά  πρώτα από τους ανθρώπους».

[widgetkit id=369]