Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καρκίνος και Οικογένεια:Συζήτηση για τους φροντιστές των ασθενων

0

Λεπτομέρειες Event


Θεματική ομιλία μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας:Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που όταν εκδηλώνεται νοσεί όλη η οικογένεια και πέρα από τον άνθρωπο που νοσεί, που είναι στην προτεραιότητα μας, η ματιά μας χρειάζεται να είναι στραμμένη στο οικογενειακό σύστημα. Άλλωστε, η οικογένεια αποτελεί ένα πρωταρχικό κοινωνικό πλαίσιο για τη φροντίδα της υγείας των μελών της. Η ασθένεια ενός μέλους, επηρεάζει τη λειτουργία της οικογένειας και η οικογένεια μπορεί να επηρεάσει τη φύση και την έκβαση μιας ασθένειας μέσα από διάφορες αλληλουχίες.
Στόχος της συνάντησης μας είναι να μιλήσουμε για το πώς βιώνει η οικογένεια τον καρκίνο ενός μέλους της αλλά και να αναγνωρίσουμε το τεράστιο φορτίο της φροντίδας των ογκολογικών ασθενών, το οποίο επωμίζονται οι άτυποι φροντιστές, που είναι συνήθως μέλη της οικογένειάς.
Τι συμβαίνει στην οικογένεια όταν ένα μέλος νοσήσει με καρκίνο; Ποιος γίνεται ο φροντιστής του ασθενή; Πως επηρεάζεται η ζωή τους; Πως μπορεί να βοηθηθεί η οικογένεια στην δύσκολη αυτή φάση;
Σας προσκαλούμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά μαζί.
*Η συζήτηση για τους φροντιστές ογκολογικών ασθενών εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Σύμμαχοι Φροντίδας, που υλοποιείται από ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ με χρηματοδότηση από το Μηχανισμό ΕΕΑ Grants και το πρόγραμμα Active citizens fund και διαχειριστή επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Κλαίρη Τζιομάκη, Κοινωνική Λειτουργός MSc., Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ.