Αίγιο: 1ο Συνέδριο Νεολαίας από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

294

sinedrio-neolaiasΗ Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της ποιμαντικής και πατρικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Ιερωνύμου και με διάθεση ουσιαστικής επικοινωνίας, ειλικρινούς διαλόγου και συμπροβληματισμού με τους νέους μας, οργανώνει το 1ο Συνέδριο για Νέους, με θεματικό τίτλο: «Οι Νέοι και οι προοπτικές τους στον σύγχρονο κόσμο».

«Στη σημερινή περίπλοκη πραγματικότητα καθίσταται επιτακτική η ανάγκη των νέων να αποκτήσουν συστηματικές και δημιουργικές σχέσεις με την Εκκλησία και τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Ταυτόχρονα, η Εκκλησία έχει ανάγκη και πρέπει να ακούσει και να ασχοληθεί με τους προβληματισμούς των νέων και να αναδείξει τα θέματα–προβλήματα, τα οποία τους απασχολούν», επισημαίνει με ιδιαίτερη ευαισθησία ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας.

Η εν λόγω διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

➢ Σάββατο πρωί (14/1/2023), ώρα 09.00-14.00, Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» – ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ομιλίες, συζήτηση)

Εισηγητές:

  1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, με θέμα: «Από την θρησκεία στην πίστη. Από την τρομοκρατία του θείου στην αγάπη του Θεού. Μία προσωπική πορεία προς την αλήθεια».
  2. Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, με θέμα: «Εκκλησία και Νέοι: Κάπου θα συναντηθούμε».
  3. Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Το άθλημα της σχέσης».
  4. Ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Πιτσινέλης, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, με θέμα: «Ορθόδοξες διαχρονικές απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς των νέων μέσα από τον Ακάθιστο Ύμνο».
  5. Καθηγητής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής 2ου Λυκείου Αιγίου, με θέμα: «Στο κατώφλι μιας κοινωνίας που δεν κοινωνεί».
  6. Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαχαράκη, Εκπαιδευτικός, με θέμα: «Νέοι και Εθελοντισμός».

➢ Σάββατο απόγευμα (14/1/2023), ώρα 18.30-20.30, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: «ΝΟΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ».

Θα λάβουν μέρος:

  1. Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Κοσμάς ο Μελωδός», υπό τον χοράρχη κ. Βασίλειο Μπίκο.
  2. Η Χορωδία Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου», υπό τον χοράρχη κ. Βασίλειο Μπίκο.
  3. Η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», υπό τον μαέστρο κ. Αντώνιο Χαραλαμπόπουλο.
  4. Η Χορωδία Αιγίου 1933, υπό τον μαέστρο κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο.
  5. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου.

➢ Κυριακή (15/1/2023), ώρα 07.00-10.00, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου – ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Προσκαλούμε όλους τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να συμμετάσχουν ενεργά, προκειμένου να ακουστούν οι αγωνίες τους και να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών τους.