Μια ξεχωριστή «Ποδηλατάδα Ζωής» στο κέντρο του Αιγίου

231

podilatada-zoisΤην Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11π.μ. ομάδα 10 καταστηματαρχών της Ανδρέου Λόντου σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή «Ποδηλατάδα Ζωής».

Μαζί μας θα έχουμε τη χαρά να μας συντροφεύσει ο πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας.

Με αφετηρία την Ανδρέου Λόντου η «Ποδηλατάδα Ζωής» θα διανύσει τις οδούς Μητροπόλεως, Σολομού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Κλεομένους Οικονόμου και θα καταλήξει στην αφετηρία.

Όλοι μαζί θα διαδώσουμε παντού το μήνυμα της αισιοδοξίας για ζωή ενημερώνοντας το κοινό για τη σπουδαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών, μια πράξη αλτρουϊσμού που «Χαρίζει Ζωή» σε πάσχοντες συνανθρώπους μας οι οποίοι μπορούν κυριολεκτικά να σωθούν, εάν βρεθεί συμβατός δότης.

Με τη συνεργασία και καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων, με έγκυρη, εμπεριστατωμένη και σοβαρή ενημέρωση, ο καθένας μας, όπου και όπως μπορεί, ας διαδώσει αυτό το πολύ σημαντικό κοινωνικό μήνυμα.

Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας διαγιγνώσκονται με έναν τύπο καρκίνου του αίματος, συχνά λευχαιμία (η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά).

Για πολλούς η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από ένα συμβατό εθελοντή δότη.

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» ενημερώνει για την ανάγκη της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και εγγράφει εθελοντές δότες, βοηθώντας ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών να βρουν το συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «Χαρίσει Ζωή».

Με την «Ποδηλατάδα Ζωής» επιθυμούμε κι εμείς να στείλουμε ένα μήνυμα ώστε να γίνει καθένας από εμάς μέρος «ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΖΩΗΣ» που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η «Ποδηλατάδα Ζωής» τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑ και της Αντιδημαρχίας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιάλειας.