«Σχέδια του χάους»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίνου Ευσταθιάδη στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου

261

sxedia«Τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι εκείνα που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας» γράφει ο Φραντς Κάφκα.

Για τον Μίνω Ευσταθιάδη γράφει στο diastixo.gr η Έρικα Αθανασίου πως έχει έναν τρόπο να αφήνει εντυπωσιακά σκληρές εικόνες στη μνήμη του αναγνώστη του, μέσα από μια γραφή κυνικά ποιητική. Επιπλέον όλα τα βιβλία του, είναι κοχύλια, που αν βάλεις στο αυτί σου θα ακούσεις θάλασσα, μόνο που δεν είσαι βέβαιος αν πρόκειται για αυτή που καλύπτει το 60% του πλανήτη ή για αυτήν που αφρίζει μέσα σου.

Το τελευταίο του μυθιστόρημα “Σχέδια του Χάους” δεν αποτελεί εξαίρεση. Μέσα του, όπως και στα δύο προηγούμενα, συναντάμε γνώριμα τοπία της πόλης μας αλλά και της Βαρκελώνης, πρόσωπα που προκαλούν τον φόβο την λύπη τον εντυπωσιασμό ή τον θαυμασμό μας, σίγουρα όχι την αδιαφορία μας.

Minos_EftstathiadιsΑν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το βιβλίο και να συνομιλήσετε με τον συγγραφέα του, ελάτε στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου (Μητροπόλεως 23, Αίγιο) την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 8μ.μ.

Η ΔΗΚΕΠΑ, οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη σε έναν δάσκαλο που έφυγε “νωρίς”, όπως πάντα είναι νωρίς για φωτισμένους ανθρώπους η “αναχώρησή” του.

Τον συγγραφέα πλαισιώνουν η φιλόλογος και πρόεδρος της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου (Θ.Ε.Α.) Βαρβάρα Σεφέρη, ο εικαστικός Alessandro de Martino και η ραδιοφωνική παραγωγός Μαίρη Ζαχαράκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιάννης Καυκάς. Με την ευγενική χορηγία στην ηχητική υποστήριξη του Χάρη Μάντικα.