Εκδήλωση για το έργο της ΣΤ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Αιγιάλεια

0
290

Μια σπουδαίας σημασίας εκδήλωση παρουσιάζουν ο Δήμος Αιγιαλείας, η ΔΗΚΕΠΑ και η ΣΤ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Πρόκειται για την παρουσίαση με θέμα “Το έργο της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Αιγιάλεια”, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου.

Οι ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν σε νέα ευρήματα από πρόσφατες ανασκαφές αλλά και στην ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

7.00-7.15 Προσέλευση κοινού
7.15-7.30 Χαιρετισμοί
7.30 Εισήγηση: “Νεότερα δεδομένα από τις ανασκαφές στο πλαίσιο των Μεγάλων Τεχνικών Έργων” από την κα Ερωφίλη Κόλλια, προϊσταμένη ΣΤ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
8.00-8.20 Εισήγηση: “Η έρευνα και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ” από τον κ. Ανδρέα Βόρδο, αρχαιολόγο ΣΤ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
8.20-8.40 Εισήγηση: “Ανασκαφική έρευνα στην αρχαία Φελλόη (Σελιάνα)” από την κα Χριστίνα Κατσαρού, αρχαιολόγο ΣΤ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας