Αναστασία Ευσταθίου- Κώστας Κλάγκος μια διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας

0
447

Η ΔΗΚΕΠ Αιγιαλείας  συνεχίζοντας το αφιέρωμα  στα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «παντρεύει» την λογοτεχνία με το θέατρο. Την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 21:00 δύο  αγαπητά πρόσωπα σε όλους τους Αιγιαλείς θα ταξιδέψουν τους τηλεθεατές, σε ένα διαφορετικό ταξίδι ιστορίας,  με την λογοτεχνία να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το θεατρικό σανίδι.

Η συγγραφέας εκπαιδευτικός Αναστασία Ευσταθίου και ο φιλόλογος Κώστας Κλάγκος, ευρύτατα γνωστός για την πολύχρονη πορεία του στα πολιτιστικά πράγματα της Αιγιάλειας, είναι προσκεκλημένοι της δημοσιογράφου Ιωάννας Δημουλά, σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου θα αναπτύξουν ιστορικά θέματα της Αιγιάλειας με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Η κ. Ευσταθίου θα  κάνει αναφορά στα κείμενά της για το  Αγρίδι όπου έπεσε η πρώτη τουφεκιά και  μέσα από το μυθιστόρημά της «Μαργαρίτα» θα «φωτιστούν»   άγνωστες στιγμές της ζωής του Κολοκοτρώνη. Πραγματικά συνταράσσει να μαθαίνεις προσωπικές στιγμές της ηγετικής μορφής  της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο κος Κλάγκος θα αναφερθεί στο θεατρικό η «Mυστική Συνέλευση της βοστίτσας»  υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του ιδίου, σε θεατρικές ομάδες και συλλόγους της περιοχής που συνεργάζεται σήμερα και στα σχέδια για το μέλλον. Τέλος  θα αναπτύξει την πρότασή του, να υπάρχει σε κάθε σπίτι ένα αντίτυπο του ύμνου εις την Ελευθερία (και οι 158 στίχοι).

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τη σελίδα facebook και youtube της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.: