Γλυκιά μουσική βραδιά από την Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

0
332

Μια κεφάτη καλοκαιρινή βραδιά με λαϊκά τραγούδια από τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70, χάρισαν στο κοινό τα μέλη της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων “Το μπαλκόνι του Κορινθιακού” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Τα παιδιά ερμήνευσαν αξέχαστες επιτυχίες από μεγάλους ερμηνευτές και συνθέτες όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης, η Μαίρη Λίντα, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόλυ Πάνου κ.α. Τη χορωδία συνόδεψε μικρή ορχήστρα από τους: Μπέσυ Νάσση και Μαρία Γερολύμου στο πιάνο, Παναγιώτη Τρίψα στο μπουζούκι, Βασίλη Σκανδάμη στην κιθάρα και Υρώ Καραμανόγλου στο κανονάκι. Είναι αξιοσημείωτο πως το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια που υμνούν την αγάπη και που ορισμένα εξ αυτών δύσκολα μπορούν να ερμηνεύσουν νεαρά παιδιά, γι’αυτό το λόγο και το χειροκρότημα του κοινού ήταν πηγαίο και ενθουσιώδες. Παράλληλα, σημειώνεται πως μαζί με τα παιδιά της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας, τραγούδησαν και μέλη της Παιδικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής Ακράτας, καθώς τα δύο μουσικά σχήματα υπό τις οδηγίες των καθηγητριών μουσικής κ.κ. Μπέσυς Νάσση και Μαρίας Γερολύμου, ξεκίνησαν τη συνεργασία τους υπό την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ετοιμάζουν καινούργιες και ενδιαφέρουσες παραγωγές.

[widgetkit id=124]

 

Οι βραδιές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. με την επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου “Χορεύοντας 35 χρόνια για την Ελλάδα, στην Ελλάδα και τον κόσμο”. Με χορούς και τραγούδια από Ανατολική Ρωμυλία, Μακεδονία, Θεσσαλία, Μ. Ασία, Κρήτη, Αιγαίο και άλλες περιοχές, μερικά από τα οποία έχουν παρουσιασθεί στις 17 χώρες του Εξωτερικού και στις 110 πόλεις που ο Χορευτικός έχει δώσει 176 παραστάσεις, θα γιορτασθούν τα 35 χρόνια συνεχούς και έντονης δραστηριότητας του Ομίλου. Την χορευτική παράσταση συνοδεύουν στο μουσικό της ταξίδι δύο εξαιρετικές ορχήστρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας