Ξεκινά πρόβες και ακροάσεις η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, σε Αίγιο και Διακοπτό

0
319

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας ξεκινά ακροάσεις και πρόβες ενόψει της νέας μουσικής χρονιάς. Το μουσικό σύνολο αποτελείται από δεκάδες αγόρια και κορίτσια που, με δασκάλα τους την καθηγήτρια μουσικής Βασιλική Νάσση, διδάσκονται μουσική και τραγούδι και στις πρόσφατες εμφανίσεις τους απέσπασαν πολύ θερμά σχόλια από το κοινό.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας πραγματοποίησε τις εξής εμφανίσεις:

  • Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, σε συνεργασία με τη Χορωδία Φιλαρμονικής Ακράτας, ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, με αξέχαστα τραγούδια των κυριοτέρων ελλήνων συνθετών. Το ίδιο αφιέρωμα παρουσιάστηκε στην Ακράτα, την Τετάρτη 17 Ιουλίου.
  • Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, συμμετείχε στη συνάντηση Χορωδιών που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Συμπολιτείας.
  • Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, παρουσίασε μια κεφάτη καλοκαιρινή βραδιά με λαϊκά τραγούδια από τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Το μπαλκόνι του Κορινθιακού” που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς.
  • Την Κυριακή 4 Αυγούστου, η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία του γνωστού ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση στην παραλία Διακοπτού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Παπαγιαννοπούλεια 2013”. Η χορωδία μάλιστα δέχτηκε τόσο τα συγχαρητήρια, όσο και πρόταση εκ μέρους του τραγουδιστή για νέες από κοινού εμφανίσεις.
  • Το Σάββατο 10 Αυγούστου, συμμετείχε στην αφιερωματική εκδήλωση “Το Λούνα Παρκ του Νιόνιου στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, επί σκηνής” που πραγματοποιήθηκε στο Διακοπτό, στη μνήμη του μεγάλου Διακοφτίτη ηθοποιού Διονύση Παπαγιαννόπουλου, ερμηνεύοντας τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Για το νέο σχολικό έτος, οι πρόβες και οι ακροάσεις της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας θα πραγματοποιούνται ως εξής:

  • Το τμήμα Αιγίου κάθε Σάββατο 10.30 έως 12.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλιό Νοσοκομείο). Τα μαθήματα και οι πρόβες ξεκινούν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.
  • Το τμήμα Διακοπτού κάθε Κυριακή 10.30 έως 12.30 στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού. Τα μαθήματα και οι πρόβες ξεκινούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, ενώ δεκτά γίνονται αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 8 έως 16 ετών.

Πληροφορίες στο τηλ. 6940-775988 (μαέστρος κα Βασιλική Νάσση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας