Λεωφορεία από το Διακοπτό για τη διευκόλυνση πεζοπόρων στο φετινό 36ο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού

0
247

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας, την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας και τη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, στηρίζουν και φέτος το 36ο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και που διοργανώνεται από το Σύλλογο Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και άλλους φορείς που συμμετέχουν.

Το πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού προσελκύει κάθε χρόνο πεζοπόρους από όλη τη χώρα, που δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό, συνολικής απόστασης 22 χλμ.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της φύσης μπορούν εκτός από το να ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, να μετακινηθούν από το Διακοπτό στη Ζαχλωρού με λεωφορεία που θα κάνουν δρομολόγια για το σκοπό αυτό. Από εκεί μπορούν να κατηφορίσουν μέσα στο Φαράγγι, απολαμβάνοντας μια σπάνια διαδρομή, λουσμένη με τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης, φτάνοντας πίσω στο Διακοπτό, όπου τελειώνει και η κατάβαση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μοναδική αυτή διαδρομή που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων για τα «120 Χρόνια Οδοντωτού», αποτελεί μέρος της διαδρομής που ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4, ξεκινώντας από το Γιβλατάρ, φτάνει περπατώντας στο Γύθειο και ‘μπαρκάρει’ στη συνέχεια για Κρήτη.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων – Δρομολόγια
Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού: κα Όλγα Κοροσιέτη, τηλ. 26913-60700
Δρομολόγια λεωφορείων: 06.45 – 08.15 – 09.45
Τιμή εισιτηρίου: 3,00 ευρώ το άτομο, που καταβάλλεται στον οδηγό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας