Με επιτυχία η πρώτη διάλεξη του Κώστα Κοτσανά, για την αρχαία ελληνική τεχνολογία

0
314

Με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου η πρώτη προγραμματισμένη διάλεξη από τον Κώστα Κοτσανά, μηχανολόγο μηχανικό και εκπαιδευτικό, εμπνευστή και δημιουργό του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ο κ Κοτσανάς, η κινητή έκθεση του οποίου φιλοξενείται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου με πρωτοβουλία της ΔΗΚΕΠΑ μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, υποδέχθηκε τους επισκέπτες μαζί με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας κακ Βασιλική Ψυχράμη.

Πριν να ξεκινήσουν οι διαλέξεις, τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο είχαν της ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον εμπνευστή της έκθεσης, αλλά και να παίξουν ένα παιχνίδι κατασκευάζοντας με τις υποδείξεις του κ Κοτσανά ένα αρχαίο ελληνικό τάνγκραμ. Ακολούθησε η πρώτη διάλεξη με τίτλο «Άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας», που αφορούσε μερικές εξαιρετικές αρχαιοελληνικές εφευρέσεις όπως ο κινηματογράφος του Ήρωνος, το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος, η καταθλιπτική αντλία του Κτησιβίου, την ιστορία και την χρηστικότητά τους.

Μιλώντας στο κοινό ο κ Κοτσανάς έκανε σαφείς τους λόγους για τους οποίους ο Δυτικός πολιτισμός χρωστά πολλά στους αρχαίους Έλληνες, καθώς επίσης και σημείωσε ότι η σύγχρονη τεχνολογία ομοιάζει ιδιαίτερα με την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων.

Tην εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη, η οποία και παρουσίασε στο κοινό τον ομιλητή. Η δεύτερη προγραμματισμένη διάλεξη του κ. Κοτσανά θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ., πάλι στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας