Παρουσιάστηκε το νέο περιοδικό της ΙΛΕΑ “Ρίζες” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

0
417

Αξιόλογη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του 10ου τεύχους του περιοδικού “Ρίζες” της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγιαλείας με κεντρικό ομιλητή τον διδάκτορα Νεοελληνικής Ιστορίας κ. Δημήτρη Σταθακόπουλο. Το τεύχος παράλληλα χαρακτηρίζεται επετειακό, καθώς συμπληρώνονται φέτος 22 χρόνια από την ίδρυση της ΙΛΕΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κ. Κώστα Κλάγκου, για να ακολουθήσει σύντομη τοποθέτηση και της προέδρου της ΙΛΕΑ κας Βάνας Μπεντεβή. Στη συνέχεια, ο αιγιώτης δημοσιογράφος και εκδότης κ. Φάνης Ζουρόπουλος παρουσίασε την εκδοτική δραστηριότητα της ΙΛΕΑ, για να πάρει το λόγο ο κεντρικός ομιλητής δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο οποίος με άμεσο και απλό λόγο κατάφερε να συνεπάρει το κοινό και να αποσπάσει θερμό χειροκρότημα, όταν μάλιστα στο τέλος της εκδήλωσης τραγούδησε τρία παραδοσιακά τραγούδια παίζοντας ο ίδιος ταμπουρά και λαούτο.

Η βραδιά επεφύλασσε και μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη, που αφορά στο Μέγαρο Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο: Παρών στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Μάνος Λούβαρης, ο οποίος αποκάλυψε πως η UNESCO προτίθεται να θέσει υπό την αιγίδα της τη λειτουργία του Παναγιωτοπουλέϊκου, για να λειτουργήσει σε κάποια αίθουσά του μουσείο με εκθέματα που θα προσφέρει η οικογένεια του αειμνήστου ναύαρχου Γιάννη Βασιλειάδη, όπως σημείωσε η κα Αλεξάνδρα Βασιλειάδη, που ήταν παρούσα.

Στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φιλοξενήθηκε μικρή έκθεση φωτογραφίας από διάφορες εκδηλώσεις της ΙΛΕΑ. Το τεύχος πωλείται στα βιβλιοπωλεία της πόλης και στο Δημοτικό Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.

 

[widgetkit id=152]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας