Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους

0
756

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, μέσα στο 2012 και στα πλαίσια των κινήσεων συνεργασίας με επιτυχημένους πολιτιστικούς και κοινωνικούς θεσμούς και εκτός Αιγάλειας, ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, που έκλεισε αισίως τα 15 του χρόνια.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, αποτελεί μια καινοτόμο δράση για την κινηματογραφική παιδεία παιδιών και νέων από το φορέα “Νεανικό Πλάνο” και φιλοξενείται κάθε χρόνο και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”, από 3-7 Δεκεμβρίου 2012, προβλήθηκαν οι ταινίες:

ΓΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

  • “Το άλογο της Γουίνκι” της Mischa Kamp (Oλλανδία, 2005, έγχρωμο, 96΄)

Η Γουίνκι, ένα κοριτσάκι ασιατικής καταγωγής που μεταναστεύει οικογενειακώς στην Ολλανδία, νιώθοντας πολύ μόνη πιάνει φιλία με ένα πόνι. Όταν αυτό πεθαίνει, εκείνη αποφασίζει πως θέλει ένα δικό της άλογο και ζητάει τη βοήθεια του Αη Βασίλη. Οι μέρες περνούν και το δώρο της δεν εμφανίζεται, οπότε η Γουίνκι αποφασίζει να πάρει την τύχη της στα δικά της χέρια.

ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ

  • Βάλο” του Kaija Juurikkala (Φινλανδία, 2005, έγχρωμο, 83΄)

Μια ιστορία σαν αυτές του Καρόλου Ντίκενς, με έναν ταλαντούχο εννιάχρονο, γιο ενός καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος μέσω των καπνοδόχων φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που ζουν σε ένα μικρό χωριό.

  • Fighter” της Natasha Arthy  (Δανία 2007, έγχρωμο, 97΄)

Η Αϊσά είναι μια νεαρή Τουρκάλα που ζει στην Κοπεγχάγη και, σύμφωνα με τον πατέρα της, θα γίνει γιατρός. Εκείνη, όμως, λατρεύει τις πολεμικές τέχνες και προπονείται κρυφά. Μια ταινία που σε μαθαίνει πώς να ακολουθείς τα όνειρά σου και πώς να ζεις ανάμεσα σε δύο κόσμους.                                                                                       

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΣΚΟΠΟ

Η ΔΗΚΕΠΑ προσέδωσε κοινωφελή χαρακτήρα στις προβολές των ταινιών, καθώς τα έσοδα από το συμβολικό εισιτήριο του ενός (1) ευρώ διατέθηκαν για την ενίσχυση του εθελοντικού και σημαντικότατου έργου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αιγιαλείας και της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, για την αγορά σχολικών ειδών για παιδιά άπορων οικογενειών.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν στον “Απόλλωνα” «άγγιξαν» μικρούς και μεγάλους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές της Αιγιάλειας, ενώ παράλληλα εκπληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο κοινωνικός στόχος που είχε θέσει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, καθώς συγκεντρώθηκαν 1.483 ευρώ.

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ευχαρίστησε θερμά τους Δ/ντές των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα κοινωνικού χαρακτήρα και βεβαίως ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα αλλά και τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων για την έμπρακτη υποστήριξη και ευαισθητοποίησή τους. Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά το «Νεανικό Πλάνο», τον φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας, για την αγαστή  συνεργασία, η οποία έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να μυηθούν στον ποιοτικό κινηματογράφο. Όπως τόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ.κα Βασιλική Ψυχράμη, “η επαναλειτουργία του κινηματογράφου «ΑΠΟΛΛΩΝ» φέτος μας βοήθησε να γίνει το πρώτο βήμα συνεργασίας και να ενταχθούμε στις νέες πόλεις –συνεργάτες του Φεστιβάλ ευελπιστώντας του χρόνου να πλαισιώσουμε και να εμπλουτίσουμε ανάλογες προβολές  με παράλληλες εκδηλώσεις”.

 


 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, γιόρτασε φέτος τα 15 του χρόνια! 15 χρόνια καινοτόμων δράσεων για την κινηματογραφική παιδεία
των παιδιών και των νέων

«Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το μεγαλύτερο μικρό φεστιβάλ στον κόσμο…Κανένα από τα παιδιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, είτε ως μαθητής-κινηματογραφιστής είτε ως θεατής, δεν θα γίνει ποτέ εγκληματίας»

Gabriel Axel, Δανός σκηνοθέτης
Βραβευμένος με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την «Γιορτή της Μπαμπέτ»,
Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ολυμπίας με την ταινία «Λέιλα» to 2001

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας