Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας 2014

0
348

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας ανακοινώνει την τελευταία παράταση υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας έως την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Οι συμμετοχές ανά σχολείο μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές ανάλογα την κατηγορία και όλες θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για διευκρινίσεις και περαιτέρω λεπτομέρειες όλο το διάστημα προετοιμασίας.

Θέμα του φετινού φεστιβάλ για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης είναι «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ θα δραστηριοποιηθούν στις εξής μεγάλες κατηγορίες δικαιωμάτων της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού:

• ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: από κάθε μορφής κακοποίηση, οικονομική εκμετάλλευση (παιδική εργασία), διακρίσεις και  ρατσισμό (παιδιά πρόσφυγες) κλπ.
• ΠΑΡΟΧΕΣ: δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία και το παιχνίδι, ίσες ευκαιρίες (παιδιά με ειδικές ανάγκες) κ.λ.π.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α θα παρέχει τη βασική υλικοτεχνική υποστήριξη του φεστιβάλ παρουσίασης των δημιουργημάτων σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν μελλοντικά και όχι πριν τον Μάρτιο του 2014 ενώ τα υλικά των δημιουργιών θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Στόχος είναι η ενθάρρυνση των μαθητών σε δημιουργικά μονοπάτια και η διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής για τη μαθητιώσα νεολαία, γιορτή η οποία θα περιλαμβάνει και  άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνο Κλάγκο και από τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Βασίλη Μανουηλίδη και Παναγή Παναγόπουλο. Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 26910-28210. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, Ν. Πλαστήρα 19 στο Αίγιο, καθώς και στο fax 26910-28210 και στο e-mail dhkepaigialeias@gmail.com . Τέλος, η συμμετοχή των παιδιών μπορεί να αφορά είτε στο σχολείο είτε στον σύλλογο γονέων-κηδεμόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας