ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ – 10 χρόνια (2013-2023): Το Μεγάλο Αναπτυξιακό Φεστιβάλ της Αιγιάλειας

231

Επετειακή θα είναι φέτος η διοργάνωση του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2023 που θα ξεδιπλώσει τις δράσεις του το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο.

Σε τακτικές συνεδριάσεις, το Όργανο Διεύθυνσης του Φεστιβάλ έχει ήδη καθορίσει την διάρκειά και επεξεργάζεται τις βασικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Αιγιάλεια, σε σημεία – τοπόσημα, αλλά και στη πόλη των Καλαβρύτων.

Στο εννεαμελές Όργανο Διεύθυνσης, συμμετέχουν η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Τσουκαλά, ο πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας κ. Ρούβαλης που προεδρεύει της φετινής διοργάνωσης, η κ. Ηρώ Τσιμπρή Διευθύντρια της Αχαΐας Αναπτυξιακής, ο οινολόγος κ. Δροσιάδης, ο ελαιουργός κ. Λιανός, η κ .Παπαβασιλοπούλου, και οι Θ. Πανουτσόπουλος, Β. Καϊμάκη, Μ.Καρασαββίδου, ενώ συμβάλλουν άλλες τέσσερις προσωπικότητες του χώρου, μεταξύ των οποίων η chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου και η κ. Ελένη Κουμούτσου, περιβαλλοντολόγος.

Τα Οινοξένεια συνεδριάζουν στο ιστορικό κτήριο Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο όπου υπάρχει μόνιμη παρουσία Γραφείου των ανθρώπων της ΔΗΚΕΠΑ και του Δικτύου, λειτουργώντας και ως σημείο info για το φεστιβάλ.

Τις φετινές εκδηλώσεις θα στηρίξουν με αποφασιστικό τρόπο, πέραν της ΔΗΚΕΠA που σηκώνει το κύριο βάρος και της «Αχαΐας Αναπτυξιακής», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Δήμος Καλαβρύτων ενώ το Δίκτυο κινείται για να στηριχθεί ο θεσμός από σημαντικούς χορηγούς, δεδομένου ότι σε όλες τις εκδηλώσεις δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για το κοινό και τους επισκέπτες.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης προσπάθειας είπαν:

Ηρώ Τσιμπρή:

«Η ΑΧΑΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με το πρόγραμμα LEADER, στήριξε από γεννήσεώς του το Φεστιβάλ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, συνεισφέροντας στην καθιέρωσή του ως ένα θεσμό που συμβάλλει στην καλλιέργεια κουλτούρας ποιότητας, στον Τουρισμό, στην τοπική γαστρονομία, στη διαμόρφωση και ανάδειξη του Οινοτουρισμού. Ένα φεστιβάλ που παίζει σημαντικό ρόλο στην προβολή της Ταυτότητας της περιοχής, ένα φεστιβάλ που προάγει τη συνεργασία και τη συνέργεια Φορέων – περιοχών και Κλάδων. »

Μαίρη Τσουκαλά:

«Εδώ και δέκα χρόνια, τα Οινοξένεια αποτελούν έναν πολυδιάστατο θεσμό που αναδεικνύει τα υπέροχα χαρακτηριστικά της Αιγιάλειας Γης σε ένα γαστροοινικό ταξίδι με όχημα τον πολιτισμό. Μια απαιτητική διοργάνωση, που στηρίζεται ενεργά στις συνέργειες και απ’ την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε απ’ τον Δήμο Αιγιάλειας. Η επετειακή φετινή διοργάνωση καλεί το κοινό σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ανακάλυψης. »

Άγγελος Ρούβαλης:

«Τα Οινοξένεια, από την ίδρυσή τους το 2013, έχουν βάλει υψηλά τον πήχη της ποιότητας και της αναπτυξιακής τους συμβολής στην ευρύτερη περιοχή. Δεν θέλουμε ένα άθροισμα εκδηλώσεων αλλά ένα σύνολο δράσεων που θα δίνει ώθηση στους επισκέπτες και στους πολίτες να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την περιοχή. Θα οργανώσουμε τα φετινά, επετειακά Οινοξένεια ως μια μεγάλη Γιορτή γνώσης και ψυχαγωγίας.»