ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Αρτοποιήματα με μαύρη κορινθιακή σταφίδα και άλλες γευστικές εκπλήξεις, το πρωί του Σαββάτου στο Παναγιωτοπουλέικο

0
318

Έξι εκλεκτές επιχειρήσεις αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά στο δίκτυο “Οινοξένεια 2015”, αξιοποιώντας αγνά τοπικά προϊόντα με προεξάρχουσα τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα, αναδεικνύοντας τις ευεργετικές της ιδιότητες ως “superfood” και προτείνοντας ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες σε ντόπιους και επισκέπτες.

Απώτερος στόχος, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια”, δηλαδή τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., είναι η μύηση των καταναλωτών στα οφέλη που απορρέουν από την σταφίδα και στη χρήση της σε διάφορες παρασκευές (π.χ. υγιεινό πρωινό, γευστικά αρτοποιήματα και αφράτα σταφιδόψωμα, μικρά γεύματα, φρέσκα χειροποίητα γλυκίσματα) αλλά και η καλύτερη γνωριμία τους με την ιστορία της σταφίδας, η οποία αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως ως super food. Εξάλλου, η μαύρη κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ “Βοστίτσα” αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιστορική και σπουδαίας σημασίας καλλιέργεια της Αιγιάλειας.

Τα τοπικά καταστήματα αρτοποιίας/ζαχαροπλαστικής που συμμετέχουν στο δίκτυο “Οινοξένεια 2015” προετοιμάζουν μια εκδήλωση γεμάτη νοστιμιές, με πρωταγωνίστρια τη μαύρη σταφίδα. Το Σάββατο 29 Αυγούστου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, το Αρχοντικό Μέγαρο οικογένειας Παναγιωτόπουλων ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τους επισκέπτες για ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις, με τις φροντίδες των ντόπιων αρτοποιών. Τονίζεται πως τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα που αποτελεί πρώτη ύλη για τα νόστιμα αρτοποιήματα, προσφέρει η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, που είναι και η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας, αυτού του πολύτιμου προϊόντος της Αιγιάλειας.

Φέτος στα “Οινοξένεια” συμμετέχουν:

  • “ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ” (κατάστημα Αιγίου: Μελετοπούλων 51)
  • “ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΙ” (καταστήματα Αιγίου: Κορίνθου 16,  Κλ. Οικονόμου 35, Π.Ε.Ο Ελίκη, Π.Ε.Ο Ροδοδάφνη)
  • “ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ” (καταστήματα Αιγίου: Κορίνθου 60,  Κλ.Οικονόμου 4-6 & Π.Χαραλάμπους 8)
  • “ΑΦΟΙ ΨΥΧΑ ΟΕ” (καταστήματα Αιγίου: Κορίνθου 123 & Ασ. Φωτήλα 26 & Ταξιαρχών)
  • “ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ” (καταστήματα Αιγίου: Μητροπόλεως 129, Βασ.Κων/νου 84 & Μονής Ταξιαρχών 31- Κουλούρα)
  • “ΚΥΡΙΤΣΗΣ” (καταστήματα: Πλ. Δεξαμενής, Μητροπόλεως 80, Νικ. Πλαστήρα 98, Ελαιώνας).

Την ίδια ημέρα το Μουσείο Σταφίδας “ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ”  ανοίγει τις πύλες του και μας μεταφέρει στην μακραίωνη παράδοση της σταφίδας στην περιοχή μας, μέσα από πλούσια συλλογή εκθεμάτων. Ώρες λειτουργίας: 10.00 -14.00. Κρατήσεις στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α: 26910-68308 & 26910-28210, εργάσιμες μέρες και ώρες.

Και το σούρουπο του Σαββάτου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις λινών στο Μερτίδι και το Πετροβούνι, με ξενάγηση και συμμετοχή στο μάζεμα της σταφίδας. Κρατήσεις στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α: 26910-68308 & 26910-28210, εργάσιμες μέρες και ώρες.

 

[widgetkit id=283]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας