ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016: Μια δροσερή κυριακάτικη βραδιά στο οινοποιείο «Αχαιών Οινοποιητική»

490

Με μια άψογα οργανωμένη βραδιά από το οινοποιείο «Αχαιών Οινοποιητική» της οικογένειας Κατσικώστα, συνεχίστηκε το βράδυ της Κυριακής το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Οινοξένεια 2016» που για 4η χρονιά φέτος, περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στα τοπία, τα γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία της Αιγιάλειας, με αφετηρία τα φημισμένα κρασιά της περιοχής και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που χαρακτηρίζεται, όχι τυχαία, ως η «Τοσκάνη της Ελλάδας». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του, το οινοποιείο παρουσίασε αρκετές παράλληλες δράσεις με αμείωτο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. Καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς γινόταν ξενάγηση των επισκεπτών και γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και παρουσίαση τοπικής γαστρονομίας με τον Μάριο Κούγια (μαγειρείο «Παλιά Αγορά») ο οποίος μαγείρεψε χοιρινό κρασάτο με μαύρη κορινθιακή σταφίδα και αποξηραμένα σύκα, αρωματισμένο με θυμάρι και δεντρολίβανο. Παράλληλα, σερβίρονταν δροσιστικά cocktails με κρασί, όλα υπό τους ήχους του μουσικού «cocktail» από το ντουέτο του Στάθη Σταθόπουλου (τραγούδι, κιθάρα) και Σωτήρη Δημητρακόπουλου (πιάνο, keyboards).

Οι εκδηλώσεις «Οινοξένεια 2016» θα διαρκέσουν έως τις 28 Αυγούστου. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα oinoxeneia.gr και στη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

 

[widgetkit id=334]