Αίγιο – Πάρκο των Χριστουγέννων: Το πρόγραμμα από την Δευτέρα 19 έως και την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου

259

Πλήθος επισκεπτών, κάθε ηλικίας, δέχεται το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο επιστρέφοντας για 11η χρονιά, σκορπίζοντας χαμόγελα και ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους.

Το πάρκο των Χριστουγέννων συνεχίζει τη λειτουργία του καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο και με ωράριο λειτουργίας 10:00 – 22:00, έως και τις 8 Ιανουαρίου, ενώ για την εβδομάδα από την Δευτέρα 19 έως και την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, σας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων το οποίο έχει ως εξής:

parko-1Δευτέρα 19/12

10:00: Ο Άγιος Βασίλης έχει όρεξη να παίξει παιχνίδια στο Πάρκο των Χριστουγέννων! Πάμε να παίξουμε μαζί του!

10:00 & 18:00: Bazaar χριστουγεννιάτικο «Πάρε, Δώσε, Σώσε» από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο «Make-A-Wish»(Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

18:30: Για πρώτη φορά ο διάσημος μάγος – ταχυδακτυλουργός Χουντίνι εμφανίζεται στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Ο Χουντίνι θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους με τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα και το μαγικό του σόου!

Τρίτη 20/12

10:00: Επιμορφωτικό εργαστήρι Καραγκιόζη για παιδιά στο Θέατρο Σκιών στο Πάρκο των Χριστουγέννων!

16:30: Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αιγιαλείας μεταφέρουν τα μαθήματά τους, στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Συνεργαζόμενος φορέας Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας.

17:00: Το εργαστήρι των Ξωτικών, το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιαλείας με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, αγκαλιάζουν με δημιουργικές δράσεις τις μονογονεϊκές οικογένειες του Δήμου μας. Συμμετέχουν τα τμήματα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, ΔΙΕΚ Αιγίου.

18:00: Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση, άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αιγίου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK FOOD CONSULTING.

Τετάρτη 21/12

10:30: Από τους μαθητές του 5oυ Δημοτικού Σχολείου Αιγίου θα παρουσιαστούν χριστουγεννιάτικα δρώμενα στο Πάρκο των Χριστουγέννων.

18:00: Παίζουμε παιχνίδια που έπαιζαν οι παλιότεροι. Κάθε παραδοσιακό παιχνίδι εκφράζει την εποχή και την κοινωνία που το δημιούργησε. Ελάτε να παίξουμε μαζί!

20:00: Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση, άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αιγίου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK FOOD CONSULTING.

48ORES AigioΠέμπτη 22/12

10:00: Επιμορφωτικό εργαστήρι Καραγκιόζη για παιδιά στο Θέατρο Σκιών στο Πάρκο των Χριστουγέννων!

11:00: H ώρα του παιχνιδιού και του χορού έφτασε. Παίξε και χόρεψε στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς του Πάρκου.

18:00: Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου.

18:00: Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση, άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αίγιου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK FOOD CONSULTING.

17:30: Ελληνικά Χριστούγεννα, Χριστούγεννα των Ελλήνων Ποιητών, Χριστούγεννα των Ελλήνων Πεζογράφων, Χριστούγεννα της Ελληνικής Παράδοσης. Οσμές, εικόνες, γεύσεις, σπαράγματα μιας εποχής που επέζησαν στον χρόνο και αντιστέκονται με πείσμα στους καιρούς. Χριστούγεννα όχι αναπόλησης ενός μακρινού παρελθόντος αλλά… Χριστούγεννα «Συνάντησης» με τον Άλλον…, διεκδικώντας τη Βηθλεέμ του σήμερα με τις πρώτες ύλες του άλλοτε.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λίλα Μιαούλη, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ (μουσικά θέματα απαγγελίας, διδασκαλία χορωδίας & ορχήστρας, επιλογές τραγουδιών): Σάκης Παπαδημητρίου.
Συμμετέχει η γυναικεία χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού. Μπατάλη Κωνσταντίνα: Σαντούρι, Μπατάλης Παναγιώτης: Κρουστά, Σάκης Παπαδημητρίου: Κιθάρα, Λαούτο, Ούτι, Καβάλ. ΑΦΗΓΗΣΗ: Άννινος Ανδρέας, Βαγενάς Χρήστος, Μιαούλη Λίλα, Ντερντές Μάριος. Φροντιστήριο: Χρυσάνθη Βαρδάκη. Χώρος διεξαγωγής: Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.

20:00: Συναυλία με τις 48 Ώρες στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Οι 48 Ώρες ετοιμάζονται για ένα μοναδικό Christmas Party με γιορτινή διάθεση, θετική ενέργεια και πολύ χορό! Το Christmas Party ξεκινά!

tavliΠαρασκευή 23/12

11:00: Ατελείωτα παραδοσιακά παιχνίδια παίζουμε στο Πάρκο μας!

15:00: Η προκριματική φάση του χριστουγεννιάτικου τουρνουά τάβλι ξεκινά! Στο πλαίσιο των εκδηλώσεωντου Πάρκου των Χριστουγέννων, για πρώτη φορά πραγματοποιείται ένα χριστουγεννιάτικο τουρνουά τάβλι,το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο διαφορετικές ημέρες, στο χώρο του «Vostizza Psitocafe» στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου. Στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθούν βραβεία!

18:00: Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου.

18:00: Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση, άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αίγιου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά! Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου -CVK GREEK FOOD CONSULTING.

19:00: Οι μαζορέτες της Κατιάνας Λατάνη από το Acceleration Gym θα βρίσκονται στο πάρκο σε εορταστικό κλίμα με την ζωντάνια τους και τις χορευτικές δημιουργίες τους, σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Σάββατο 24/12

10:00: Bazaar χριστουγεννιάτικο από τo 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.

11:00: Μέσα από ένα συνδυαστικό μάθημα τεχνικών από pilates, yoga και λειτουργική γυμναστική, θα κάνουμε ένα γρήγορο μάθημα μιας ώρας με ροή κινήσεων! Το μάθημα θα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα! Θα μάθουμε μερικά σωματικά μυστικά που είναι χρήσιμα για την καθημερινότητά μας και θα διασκεδάσουμε! Η Αθηνά Δεληγεωργοπούλου είναι γυμνάστρια (Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών, MSc Ανθρώπινη Απόδοση Μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης).

12:00: Στον πεζόδρομο της οδού Πετμεζά τραγουδάμε τα «Κάλαντα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά»!
Τα παιδιά της Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας Αιγιαλείας ξυπνούν με κάλαντα και γιορτινές μελωδίες τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά Αιγίου. Υπεύθυνη χορωδιών Μπέσσυ Νάσση.
«Μικροί χορευτές – καλαντιστές»: Σύντομο οδοιπορικό στην Ελλάδα του δωδεκαήμερου μέσα από κάλαντα της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, του Πόντου καιτων Δωδεκανήσων που θα αποδώσουν με τραγούδι και χορό οι μικροί μαθητές-τριες/χορευτές-τριες του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου.
Καραμελοκεράσματα από τον Αϊ-Βασίλη.

16:00: O Άγιος Βασίλης παίζει με τα άλογα! Πάμε και εμείς μαζί του στο θεματικό πάρκο Heart Land Elaiona (Ελαιώνα).

18:00: Η ομάδα του Βase Βoot Camp Club έρχεται να ξεσηκώσει το χριστουγεννιάτικο πάρκο με ένα εντυπωσιακό σε ένταση και χορογραφία trampoline workout. Υπεύθυνος καθηγητής: Βασίλης Γιαννίκος (Base Boot Camp Club).

19:00: «Στολίζουμε το Δέντρο της Σταφιδούλας Νεραϊδούλας».
Δημιουργούμε σοκολατένια στολίδια με σταφίδα και παραμονή Χριστουγέννων «Ελάτε να στολίσουμε στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αϊ-Βασίλη το ομορφότερο και λαχταριστό δέντρο της νεράιδας Σταφιδούλας». Συνεχίζουμε με γλυκιές συμφωνίες! Τα γλυκά κρασιά της Αιγιάλειας συναντούν την σταφίδα και την σοκολάτα. Η πολύτιμη ποιοτική πρώτη ύλη από τους αμπελώνες της περιοχής μας, δίνει την βάση για να παράγουμε εξαιρετικούς γλυκούς οίνους! Ο οινολόγος Τάσος Δροσιάδης έρχεται να ταιριάξει γευστικά τους γλυκούς οίνους με μοναδικές γλυκές παρασκευές που θα δημιουργήσει η Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK FOOD CONSULTING, με σταφίδα και σοκολάτα. Συνεργασία με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Κυριακή 25/12

11:00: Ο καταπληκτικός animateur–ταχυδακτυλουργός Lino σας υπόσχεται ένα μοναδικό show με εντυπωσιακά ταχυδακτυλουργικά, μαγικά κόλπα, τρικ και μαζί του θα είναι η υπέροχη πανύψηλη ξυλοπόδαρος με εντυπωσιακή εμφάνιση, που αφήνει άφωνους τους μικρούς μας φίλους με τις απίθανες φιγούρες, με τις κορδέλες της και τα εντυπωσιακά ζογγλερικά της!

20:00: Οι Queen & The Soul [EleniSpyratou (voice, acoustic guitar, percussion) και ο Andreas Prountzos (electric guitar, loops and effects] παίζουν και μας ταξιδεύουν με live covers, από τη rock, soul, reggae έως την ethnic world, μουσική σκηνή! Καθώς η μουσική εισέρχεται στη σιωπή και τη σπάει, γονιμοποιώντας τη με συχνότητες ιαματικές, έτσι κι εμείς, γινόμαστε φορείς της δημιουργικής της φύσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για μυστικές ενώσεις μεταξύ των ανθρώπων! Ως Γιάννης Σημαιόπουλος λοιπόν, θα προσπαθήσω να ενισχύσω αυτή την όμορφη τάση της ανθρώπινης ψυχής μέσα από ροκ και μπλουζ μελωδίες!