“Ξαναζωντανεύει” το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

0
511

Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, αναδεικνύει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου για 3η συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αιγιαλείας, τη ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τον Φιλοπροοδευτικό & Εκπολιτιστικό Όμιλο Βλωβοκάς “Η Ομόνοια” και τον Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγών Βλωβοκάς “Ο Βράχος”, φέρνοντας πιο κοντά το κοινό με ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα της αρχαιότητας που σώζονται στην περιοχή.

Η αφιερωματική εκδήλωση, που αποτελεί παράλληλα και έναν από τους κορυφαίους θεσμούς της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. από το πρώτο έτος λειτουργίας της, θα περιλαμβάνει νωρίς το απόγευμα οργανωμένη ξενάγηση στο χώρο του θεάτρου και ενημέρωση για την πορεία της εν γένει ανάδειξής του μέσω της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, με απώτερο στόχο την αξιοποίησή του ως επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου και ως χώρου εκδηλώσεων. Η ξενάγηση θα γίνει από εξειδικευμένους αρχαιολόγους της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Αμέσως μετά, το κοινό θα μεταφερθεί στην πλατεία Αιγών (Λαμπινούς) για να απολαύσει μια κατανυκτική βραδιά με τραγούδια από έργα του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου, σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου. Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Ζαχαρή και Ηλίας Λογοθέτης, ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι: Ανδρέας Κουλουμπής, Γιάννης Θωμόπουλος, Ελένη Ζιώγα, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης και ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος. Στο πιάνο ο Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στην Αιγείρα για να ξεναγηθεί στο θέατρο και να παρακολουθήσει δωρεάν την Μουσική Εκδήλωση, θα δρομολογηθούν λεωφορεία στις ακόλουθες γραμμές:

-Πλατεία Αγίας  Λαύρας, Αίγιο – Θέατρο αρχαίας Αιγείρας: ώρα αναχώρησης  18:00 με τιμή εισιτηρίου 5 € με επιστροφή.
-Πλατεία Αιγών (Λαμπινού) – Θέατρο αρχαίας Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 18:30 (δωρεάν μετακίνηση)
Ώρα 20:00: επιστροφή στην πλατεία Λαμπινού για την παρακολούθηση της συναυλίας.

Το κοινό πριν την έναρξη της συναυλίας θα απολαύσει ένα σύντομο κοκτέιλ ενώ τα δρομολόγια θα αναχωρήσουν για Αίγιο περί τις 22.30, αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης. Ο αριθμός των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής που θα συγκεντρωθούν έως 28 Αυγούστου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  στα τηλέφωνα: 26910-68308, 26910-28210 και στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, γραφεία ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. καθημερινά 09.00-16.00.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λίγα λόγια για το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας