Το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας ξαναζωντανεύει-Όλα έτοιμα για τη θεατρική παράσταση “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” το Σάββατο 28 Ιουνίου

0
430

Η πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τετάρτης, εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τοπικών φορέων που με την ευγενική τους συνεργασία, συμβάλλουν τα μάλα στη διοργάνωση της παράστασης, που είναι η πρώτη που παρουσιάζεται μετά από αιώνες στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν η αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Βασιλική Κούσκουρη, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αναγέννηση” Ακράτας κ. Παναγής Παναγόπουλος, οι οποίοι τόνισαν τη μεγάλη σπουδαιότητα της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου “Διάζωμα”, σε συνεργασία με την ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Όπως τονίστηκε, η παράσταση “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” αποτελεί θεατρική προσαρμογή του σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη, του ομώνυμου αθάνατου έργου του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού που λόγω των διαφόρων ιδιομορφιών του, έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και έχει χαρακτηριστεί ως “αινιγματικό”, γραμμένο σε “υπέροχη γλώσσα” και γεμάτο έντονη θεατρικότητα. Ως έργο, δε, έχει αποσπάσει θερμές κριτικές όπου έχει παρουσιαστεί.

Φέτος, το Φεστιβάλ Αθηνών και το “Διάζωμα”, σε συνεργασία με τις οικείες Εφορείες Αρχαιοτήτων και τοπικούς φορείς και υποστηρικτές, παρουσιάζει την παράσταση σε πάνω από 33 επισκέψιμους και μη αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Ένας εξ αυτών και το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, όπου μάλιστα η παράσταση θα παρουσιαστεί απογευματινή ώρα, χωρίς φωτισμό και με φυσικές συνθήκες.

Κατά τη συνέντευξη σημειώθηκε πως θα υπάρχουν δύο χώροι πάρκινγκ για τους θεατές, ενώ ανάμεσα στις οργανωμένες από συλλόγους μετακινήσεις περιλαμβάνεται και ένα πούλμαν από τη Ζάκυνθο, με θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση ειδικά στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ο Φιλοπροοδευτικός & Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλωβοκάς «Η Ομόνοια», ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών Βλωβοκάς «Ο Βράχος», ο Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Θεατρική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου. Ερμηνεύει η Όλια Λαζαρίδου. Άγγελος: Δανάη Ρούσσου. Φάσμα Ελευθερίας: Κατερίνα Χαρμάνη.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση γίνεται στα βιβλιοπωλεία “Σύγχρονη Σκέψη” (Αίγιο) και “Νόημα” (Ακράτα). Τιμή εισιτηρίου 15 €.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στην Αιγείρα για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση, θα δρομολογηθεί λεωφορείο στην ακόλουθη γραμμή:

  • Τρίγωνη Πλατεία, Αίγιο – Θέατρο αρχαίας Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 6.15 μ.μ.
  • Θέατρο αρχαίας Αιγείρας – Τρίγωνη Πλατεία: ώρα αναχώρησης 9 μ.μ., μετά τη λήξη της παράστασης.

Ο αριθμός των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις θέσεων που θα συγκεντρωθούν έως 26 Ιουνίου. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 € το άτομο με επιστροφή), ενώ σε περίπτωση μη εκτέλεσης του δρομολογίου επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου. Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο: ΣΓΟΥΡΑΔΙΤΗΣ TOURS, Μητροπόλεως 75-Αίγιο και στο τηλέφωνο 26910-61100.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας