Φεγγαρόλουστη μουσική συνάντηση με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

0
304

ΘΑ ΝΑΥΛΩΘΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΙΓΙΟ

Μια σπάνια και πολύτιμη εμπειρία θα ζήσει το κοινό που θα ανηφορίσει το Σάββατο 5 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, για να απολαύσει το μεγάλο συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή, σε μια εξαιρετική μουσική «Συνάντηση», με κλασικά έργα για πιάνο, διασκευές ορχηστρικών έργων και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με ερμηνεύτρια την ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη.

Το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, που βρίσκεται πιο πάνω από το χωριό Αιγές, είναι λαξευμένο πάνω στο βράχο και τελεί σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αγναντεύοντας αγέρωχο στο διάβα των αιώνων τον Κορινθιακό κόλπο. Φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά και με πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και πλήθους φορέων, βγαίνει από τη μακραίωνη σιωπή του και ζωντανεύει ξανά για ένα μοναδικό βράδυ πολιτισμού. Η σπάνια αρχιτεκτονική του θεάτρου, το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι λίγες ώρες πριν την πανσέληνο και η μαγεία της μουσικής, θα χαρίσουν σε όλους τους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μυσταγωγική εμπειρία.

Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου, θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση γίνεται στο κατάστημα Νίκου Μάντζαρη, Ανδρέου Λόντου, Αίγιο (έναντι Δημαρχείου) και στο βιβλιοπωλείο “Νόημα” (Ακράτα).
Τιμή εισιτηρίων: 10 €, μειωμένο: 7 € (φοιτητικό, παιδικό, άνω των 65, ανέργων)

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στο αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση, θα δρομολογηθεί λεωφορείο στην ακόλουθη γραμμή και με τιμή εισιτηρίου 5 € μετ’ επιστροφής:
•    Τρίγωνη Πλατεία, Αίγιο – Θέατρο αρχαίας Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 18.15 μ.μ.
•    Θέατρο αρχαίας Αιγείρας – Τρίγωνη Πλατεία: ώρα αναχώρησης μετά τη λήξη της μουσικής συναυλίας.
Ο αριθμός των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις θέσεων που θα συγκεντρωθούν. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 € το άτομο με επιστροφή), ενώ σε περίπτωση μη εκτέλεσης του δρομολογίου επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου. Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο: ΣΓΟΥΡΑΔΙΤΗΣ TOURS, Μητροπόλεως 75-Αίγιο και στο τηλέφωνο 26910-61100.

Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να φτάσουν έγκαιρα στο χώρο και να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους από τα σημεία προπώλησης, για να αποφευχθούν καθυστερήσεις αλλά και η όχληση στον αρχαιολογικό χώρο.

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας, Τοπική Κοινότητα Αιγών, Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών – Βλοβοκάς «ο Βράχος», Φιλοπροοδευτικός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλοβοκάς «Η Ομόνοια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας