ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Νόστιμες συνταγές με κορινθιακή σταφίδα, η υγιεινή πρόταση των αρτοποιών της πόλης
Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, το απόλυτο ελληνικό super food, ήταν η πρώτη ύλη και παράλληλα πηγή έμπνευσης για πέντε αρτοποιεία της Αιγιάλειας που, συμμετέχοντας για πρώτη χρονιά φέτος στο δίκτυο “Οινοξένεια”, παρουσίασαν τις λαχταριστές δημιουργίες τους σε ειδική εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό στο Αίγιο.
ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Διήμερο γαστρονομίας με ντόπια κρασιά και τυριά-Στο Αίγιο ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης
Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. διοργανώνει Διήμερο Γαστρονομίας, στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στα Καλάβρυτα & την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Αίγιο, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα για τη σειρά εκδηλώσεων «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015», οι οποίες διοργανώνονται τα 3 τελευταία χρόνια από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).
ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Βόλτες με άλογα στο Πυργάκι και προβολή ταινίας για το κίνημα “Slow Food”
Διασκεδαστικές βόλτες με άλογα μέσα στα αμπέλια του χωριού Πυργάκι στα ορεινά του Αιγίου, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι φίλοι που συμμετείχαν στην απογευματινή δράση της Δευτέρας, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2015” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) με σκοπό την προώθηση της οινικής κουλτούρας της περιοχής μέσω των τοπικών ποιοτικών οίνων και προϊόντων της Αιγιάλειας.
ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Αρτοποιήματα με μαύρη κορινθιακή σταφίδα και άλλες γευστικές εκπλήξεις, το πρωί του Σαββάτου στο Παναγιωτοπουλέικο
Έξι εκλεκτές επιχειρήσεις αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά στο δίκτυο “Οινοξένεια 2015”, αξιοποιώντας αγνά τοπικά προϊόντα με προεξάρχουσα τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα, αναδεικνύοντας τις ευεργετικές της ιδιότητες ως “superfood” και προτείνοντας ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες σε ντόπιους και επισκέπτες.
Γευστικά πιάτα με τοπικά προϊόντα και οίνους, στο δίκτυο "Οινοξένεια 2015"-Δείτε τα 22 σημεία εστίασης και τα πιάτα
Τα “Οινοξένεια 2015-Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας” αποτελούν μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στους τοπικούς οίνους και στα εκλεκτά προϊόντα της Αιγιάλειας. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, από Τρίτη 18 έως Κυριακή 30 Αυγούστου, 22 χώροι εστίασης σε όλη την Αιγιάλεια προτείνουν ξεχωριστά πιάτα “Οινοξένεια” με ελκυστικούς γευστικούς συνδυασμούς, που στηρίζονται σε τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και συνοδεύονται απαραιτήτως από τοπικά κρασιά, σε τιμές-έκπληξη και με δώρα-έκπληξη.