Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων»: Τέλος σεζόν με ταινία έκπληξη – Πρεμιέρα για την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Σαράντα συν μία αμαρτίες»

283

topgun-41Τέλος σεζόν για τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» που θα μας… αποχαιρετήσει την Κυριακή 12 Ιουνίου με το «Top Gun: Maverick» και με μια ταινία έκπληξη με δωρεάν είσοδο.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα κάνει πρεμιέρα η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Σαράντα συν μία αμαρτίες». Πριν την έναρξη θα δώσει σύντομο χαιρετισμό ο βραβευμένος σκηνοθέτης του έργου Κωνσταντίνος Μπαλαμπανίδης.

Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 9 έως και την Παρασκευή 10 Ιουνίου

18:45: Top Gun Maverick

21:30: Top Gun Maverick

Το Σάββατο 11 Ιουνίου

18:45: Top Gun Maverick

20:50: Σαράντα συν μία αμαρτίες (Είσοδος Ελεύθερη)
21:30: Top Gun Maverick

Την Κυριακή 12 Ιουνίου

19:15: Ταινία έκπληξη με Δωρεάν Είσοδο

21:30: Top Gun Maverick

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Καλό καλοκαίρι!

Ραντεβού τον Οκτώβρη!

 

Top Gun Maverick

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξειδικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ,«Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Σκηνοθεσία: Γιόζεφ Κοζίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Τζένιφερ Κόνελι, Βαλ Κίλμερ, Μάιλς Τέρνερ, Τζον Χαμ, Εντ Χάρις

Διάρκεια: 131 λεπτά

Κατάλληλη άνω των 12 ετών

Σαράντα συν μία αμαρτίες

Ιανουάριος 1946. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς, ο Παύλος Παναγιωτόπουλος, πρώην αξιωματικός και συνεργάτης των Ναζί κατακτητών, περιπλανιέται στα βουνά για να αποφύγει τη σύλληψη από τις ελληνικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της ζωής του στο βουνό συναντά έναν μοναχό που προσπαθεί να διώξει το μίσος που έχει μέσα του ο Παύλος και να εγκαταστήσει την αγάπη στην καρδιά του. Ύστερα από καιρό αφού του εξομολογήθηκε και τον βοήθησε να βγει από την κακή του ζωή, ο μοναχός του δίνει ένα κολιέ με σαράντα βαρίδια όπου συμβολίζουν το καθένα από μια αμαρτία του. Τα βάρη θα έπεφταν μόνα τους μονάχα όταν οι καλές του πράξεις υπερβούν τις κακές που είχε διαπράξει. Όμως η μοίρα του επιφυλάσσει μια μεγάλη ανατροπή και ο Παύλος έρχεται αντιμέτωπος με τις πράξεις του παρελθόντος κατά την δράση του στην κατοχική Ελλάδα.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Κωνσταντίνος Μπαλαμπανίδης

Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί:

Χριστίνα Αντωνοπούλου, Φώτης Αρέστης, Γεράσιμος Γριβοκωστόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαλαμπανίδης, Στάθης Μπαλαμπανίδης, Χρήστος Πανούτσος, Χρήστος Ραμπαβίλας, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, Αλέξης Χαρδαλούπας.

Κάμεραμαν: Αναστάσης Σπηλιάδης

Επιμέλεια τραγούδι τίτλων: DMT OFFICIAL RECORD

Διάρκεια: 15 λεπτά.

Βραβεία που κέρδισε το έργο «Σαράντα συν μία αμαρτίες» στο Festival Internacional de Cinema e Vídeo de Cuiabá, Brazil στην κατηγορία short films:

-Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας: Κωνσταντίνος Μπαλαμπανίδης

-Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Κωνσταντίνος Μπαλαμπανίδης

-Βραβείο καλύτερου ηθοποιού: Χρήστος Πανούτσος

Επίσης το έργο έχει επίσημα επιλεχθεί για βραβείο από τα παρακάτω φεστιβάλ:

-Independent Video Film Festival of Youtube Art Club Pavlos Paraschakis, Greece

-Lift-Off Filmmaker Sessions

Pinewood Studios England

-Festival cinema Cefalú Italy

-Lift-off First time Filmmaker sessions

Pinwood Srudios England

-Cinemaking International Film Festival