Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας

ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
• Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιάλειας
• Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου
• Προσχολικό Χορωδιακό τμήμα
• Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού
• Μαέστρος Χορωδιακών συνόλων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιάλειας ξεκίνησε ως «Παιδική Χορωδία Δήμου Διακοπτού» τον Ιανουάριο του 2008 μετά από πρόταση στον τότε Δήμαρχο Διακοπτού Παναγιώτη Βασιλείου της καθηγήτριας Πιάνου και έχουσας εμπειρία σε παιδικά Χορωδιακά τμήματα Βασιλικής Νάσση με καταγωγή από το Διακοπτό.Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν έλαβε μέρος σε πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Δήμου Διακοπτού.
Τον Οκτώβριο του 2012 μετά τη συνένωση των Δήμων λόγω του Καλλικράτη και κατόπιν πρότασης της τότε Προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Βασιλικής Ψυχράμη η χορωδία μετονομάστηκε σε Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιάλειας και δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα της στο Αίγιο με έδρα το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο).
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει δώσει το παρόν σε πάνω από 100 εκδηλώσεις είτε αυτόνομα είτε συμπράττοντας με διάφορα σχήματα,καλλιτέχνες και χορωδίες.
Σημαντικότερες στιγμές της ήταν:
1. Συναυλία του Μύρωνα Στρατή στην Αβυθο το 2011.
2. Συναυλία της Γιώτας Νέγκα στην παραλία Διακοπτού το 2012.
3. Συναυλία του Δημήτρη Μπάση στην παραλία Διακοπτού το 2013.
4. Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με το Βασίλη Λέκκα το 2014.
5. Συμμετοχή στο 6ο μαθητικό χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας το 2014.
6. Σύμπραξη με την 85μελή Συμφωνική ορχήστρα νέων Λειψίας Γερμανίας στα Βαλιμίτικα το 2015
7. Συναυλία της Φωτεινής Δάρρα και του Δημήτρη Παπαδημητρίου το 2015
8. Συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην παραλία Διακοπτού το2016.
9. Συναυλία του Δημήτρη Μπάση στην Αιγείρα το 2017 με guest τον Κώστα Πασχαλίδη.
Η πολύπλευρη δραστηριότητά της έχει προβληθεί σε όλα τα ΜΜΕ της Αχαΐας,αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ,ΣΚΑΙ,STAR,ALPHA).
Οι πρόβες των δύο τμημάτων της Χορωδίας γίνονται:
1.Το τμήμα Αιγίου κάθε Σάββατο στις 11.00 -13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»
2.Το τμήμα Διακοπτού κάθε Κυριακή 11.00-13.00 στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού.
Συμμετέχουν παιδιά και νέοι ηλικίας 8-18 ετών
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής:1ο παιδί 10 ευρώ,2ο παιδί 5 ευρώ,3ο παιδί δωρεάν

ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΠΗ ΑΙΓΙΟΥ
Δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2015 μετά από πρόταση της Προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρίας Τσουκαλά με σκοπό τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των μελών του ΚΑΠΗ Αιγίου και όχι μόνο.Μέσα απο τη Χορωδιακή τέχνη δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής των πιο μεγάλων ηλικιακά συνανθρώπων μας σε εκδηλώσεις και συναυλίες,προωθώντας έτσι την αγάπη τους και το κέφι τους για τη ζωή.
Οι πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα 17.00-18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
Δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 με σκοπό τη μύηση μικρών παιδιών 5-7 ετών στη Χορωδιακή τέχνη.Το τμήμα αυτό δίνει τις μουσικές βάσεις σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και γίνεται προθάλαμος για την ένταξή τους στη Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιάλειας.
Οι πρόβες γίνονται κάθε Σάββατο 10.00-11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής :1ο παιδί 7 ευρώ,2ο παιδί 5 ευρώ,3ο παιδί δωρεάν.

ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ
Δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2016 και απευθύνεται στους ενήλικες κατοίκους του Διακοπτού και της γύρω περιοχής που ενδιαφέρονται για τη μουσική και το τραγούδι.Τους δίνεται έτσι η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις μουσικής και φωνητικής, διευρύνοντας έτσι τη δημιουργική τους αποσχόληση.
Οι πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα 20.00-21.30 στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού.
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής:10 ευρώ το άτομο,15 ευρώ το ζευγάρι.

ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ
Η Βασιλική Νάσση γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει την καταγωγή της από το Διακοπτό.
Σπούδασε στη Σχολή πιάνου του Ωδείου Αθηνών και αποφοίτησε το 1999 με Δίπλωμα Πιάνου και βαθμό «Αριστα παμψηφεί και Α’βραβείο παμψηφεί» από την τάξη του αείμνηστου Αρη Γαρουφαλή.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης και ως συνοδός κλασσικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού στη σχολή της Ραλλούς Μάνου.Συνεργάστηκε επίσης με τον Μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα στο Ωδείο Αττικής ως συνοδός κλασσικού τραγουδιού.
Με αφορμή την συνεργασία αυτή εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου και μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας στη Δημοτική Μουσική Σχολή Μυκόνου «Γεώργος Αξιώτης».(2003-2008)
Επίσης ως καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου.
Συνέχισε τη διδασκαλία παιδικών και νεανικών χορωδιακών συνόλων στην Δημοτική Χορωδία του Δήμου Σαρωνικού Κορινθίας.Από το 2008 εργάζεται ως μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Διακοπτού αρχικά και κατόπιν των Χορωδιακών συνόλων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιάλειας.Επίσης ως καθηγήτρια πιάνου στο Πρότυπο Ωδείο Αιγίου.