Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων»: Το νέο πρόγραμμα προβολών από την Πέμπτη 30 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου

234

cover (16)Το ατμοσφαιρικό και καλοσχεδιασμένο αυστραλιανό αστυνομικό θρίλερ «Ο Άγνωστος», η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής», του καταξιωμένου δημιουργού/σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ («Μαντ Μαξ: Ο εκδικητής της νύχτας», «Μαντ Μαξ: Ο δρόμος της οργής») που επιστρέφει μετά από 7 χρόνια προσμονής του κινηματογραφικού κοινού και η νέα ιστορική ταινία «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης τον Σεπτέμβριο του 1821, θα προβάλλονται από την Πέμπτη 30 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» στο Αίγιο.

Πρόγραμμα προβολών

Την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 

19:15: Ο Άγνωστος 

21:30: Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής 

 

Το Σάββατο 1η Απριλίου ο κινηματογράφος θα παραμείνει κλειστός 

 

Την Κυριακή 2 Απριλίου 

19:30: Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής 

21:30: Ο Άγνωστος 

 

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 

20:45: Πέντε (Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης) 

 

Την Τρίτη 4 Απριλίου 

19:30: Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής 

21:30: Ο Άγνωστος 

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 

18:45: Πέντε (Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης) 

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ 

Η προβολή «Πέντε (Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης)» έχει γενική είσοδο 7 ευρώ. 

 

Ο Άγνωστος 

Δύο άνδρες γνωρίζονται σε ένα αεροπλάνο και ξεκινούν μία συζήτηση που καταλήγει σε φιλία. Για τον Χένρι Τιγκ (Σον Χάρις), η φιλία αυτή είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο καινούργιος του φίλος, ο Μάρκ (Τζόελ Έτζερτον), γίνεται σωτήρας και σύμμαχός του. Ωστόσο, κανένας δεν είναι πραγματικά αυτός που δείχνει, και οι δυο τους κουβαλάνε μυστικά που απειλούν να τους καταστρέψουν – ενώ μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις του έθνους πλησιάζει. 

Σκηνοθεσία: Τόμας Μ. Ράιτ 

Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Ετζερτον, Σον Χάρις, Μάθιου Σάντερλαντ, Τζάντα Αλμπερτς, Γιούεν Λέσλι, Στιβ Μουζάκης 

Διάρκεια: 117 λεπτά 

Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής 

Η Δρ. Αλήθεια Μπίνι (Τίλντα Σουίντον) είναι μία ακαδημαϊκός ικανοποιημένη από τη ζωή της, ένα πλάσμα ταγμένο στη λογική. Ενώ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο, συναντά ένα Τζίνι (Ίντρις Έλμπα) που της προσφέρει τρεις ευχές με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Όμως, η πρόταση του πέφτει πάνω σε δύο εμπόδια. Πρώτον, εκείνη αμφιβάλλει ότι είναι αληθινός και δεύτερον, ούσα ακαδημαϊκός στον τομέα των μύθων και της ιστορίας, γνωρίζει καλά ότι όλες οι διηγήσεις με τις ευχές που εκπληρώνονται δεν έχουν καλό τέλος. Το Τζίνι υπερασπίζεται τη θέση του εξιστορούμενο φανταστικές ιστορίες από το παρελθόν του. Τελικά, την παρασύρει και εκείνη κάνει μια ευχή που εκπλήσσει και τους δύο. 

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ 

Πρωταγωνιστούν: Iντρις Έλμπα, Τίλντα Σουίντον, Ααμίτο Λαγκούμ, Νικολά Μουάβαντ 

Διάρκεια: 109 λεπτά 

Πέντε (Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης) 

Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου – σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία». Το «Πέντε 5» παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης. Το Σεπτέμβριο του 1821. Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν.Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά… 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας 

Πρωταγωνιστούν: Manu Bennett, Γιάννης Αϊβάζης, Βύρωνας Κολάσης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καρμάτης, Μανώλης Σαββίδης, Αντώνης Σιώπκας, Κωνσταντίνος Καραθωμάς, Σπύρος Μπιμπίλας. 

Διάρκεια: 130 λεπτά